De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Cijfers en informatie voor sociale planning

Limburg in cijfers

Op zoek naar cijfers en informatie over Limburg en de Limburgse gemeenten?
Cijfer- en studiemateriaal nodig om sociaal en aanverwant beleid te plannen?
Dan zit je juist op deze webpagina's. Het Steunpunt Sociale Planning biedt cijfers en informatie over de ruime context, levensdomeinen, sectoren en doelgroepen.

Maak je keuze in het menu bovenaan

  • Via de online databank "Limburg in cijfers" biedt het Steunpunt je momenteel sociale kerncijfers en cijfers over demografie, sociaaleconomische context, wonen, onderwijs, gezondheid, klimaat, toerisme, bestaansonzekeren, jeugd, kinderopvang, gezinnen, personen met een niet-Belgische herkomst, personen met een handicap en ouderen. Daarnaast zijn er heel wat cijfers op buurtniveau beschikbaar. Raadpleeg het menu bovenaan deze pagina om naar de juiste cijferrubriek te gaan. 
  • Je kan in dat menu bovenaan ook rechtstreeks verder klikken naar alle cijfers in de online databank "Limburg in cijfers".
  • Op gezette tijdstippen plaatst het Steunpunt cijfers in de kijker in de vorm van een artikel. Je kan alle artikels downloaden als pdf.
  • In het menu bovenaan kan je tot slot ook verder klikken naar de studies en publicaties van het Steunpunt en naar de sociale kaart.

Op de hoogte blijven van alle cijfernieuws?

Wil je alle cijfernieuws over Limburg om de twee weken in je mailbox? Abonneer je dan op de nieuwsberichten. Surf naar de inschrijfpagina op de website. Vul je e-mailadres in, vink "Kaarten en cijfers" aan en klik op inschrijven.

Contactgegevens dienst

Steunpunt Sociale Planning
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 72 35
e-mail socialeplanning@limburg.be
http://www.limburg.be/limburgincijfers


Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Limburg in cijfers - naar de startpagina

Nieuws

maandag, 23 mei 2016
databanknieuws
Het Steunpunt Sociale Planning actualiseerde onlangs de cijfers over het aanbod van kinderopvang en het zorgaanbod voor ouderen in de databank "Limburg in cijfers".  Aanbodcijfers...
maandag, 09 mei 2016
databanknieuws
Het Steunpunt Sociale Planning actualiseerde onlangs de cijfers over het leerplichtonderwijs in de databank "Limburg in cijfers".  Erg recente cijfers over het basis- en secundair onderwijs...
maandag, 11 april 2016
cijfers van de dag
Het percentage jongeren van 0 tot 19 jaar in Limburg gaat erop achteruit. De bevolkingsprognoses voorspellen dat het percentage in 2030 nog 20,0 % bedraagt. Dat is één van de blikvangers uit de cijfers van...