De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Cijfers en informatie voor sociale planning

Limburg in cijfers

Op zoek naar cijfers en informatie over Limburg en de Limburgse gemeenten?
Cijfer- en studiemateriaal nodig om sociaal en aanverwant beleid te plannen?
Dan zit je juist op deze webpagina's. Het Steunpunt Sociale Planning biedt cijfers en informatie over de ruime context, levensdomeinen, sectoren en doelgroepen.

Maak je keuze in het menu bovenaan

  • Via de online databank "Limburg in cijfers" biedt het Steunpunt je momenteel sociale kerncijfers en cijfers over demografie, sociaaleconomische context, wonen, onderwijs, gezondheid, klimaat, toerisme, bestaansonzekeren, jeugd, kinderopvang, gezinnen, personen met een niet-Belgische herkomst, personen met een handicap en ouderen. Daarnaast zijn er heel wat cijfers op buurtniveau beschikbaar. Raadpleeg het menu bovenaan deze pagina om naar de juiste cijferrubriek te gaan. 
  • Je kan in dat menu bovenaan ook rechtstreeks verder klikken naar alle cijfers in de online databank "Limburg in cijfers".
  • Op gezette tijdstippen plaatst het Steunpunt cijfers in de kijker in de vorm van een artikel. Je kan alle artikels downloaden als pdf.
  • In het menu bovenaan kan je tot slot ook verder klikken naar de studies en publicaties van het Steunpunt en naar de sociale kaart.

Op de hoogte blijven van alle cijfernieuws?

Wil je alle cijfernieuws over Limburg om de twee weken in je mailbox? Abonneer je dan op de nieuwsberichten. Surf naar de inschrijfpagina op de website. Vul je e-mailadres in, vink "Kaarten en cijfers" aan en klik op inschrijven.

Contactgegevens dienst

Steunpunt Sociale Planning
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 72 35
e-mail socialeplanning@limburg.be
http://www.limburg.be/limburgincijfers


Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Limburg in cijfers - naar de startpagina

Nieuws

maandag, 10 oktober 2016
cijfers geduid
Op 17 oktober is het weer werelddag van verzet tegen armoede. In het licht van deze dag vestigt het Steunpunt Sociale Planning naar jaarlijkse gewoonte de aandacht op cijfers over armoede in Limburg....
donderdag, 06 oktober 2016
databanknieuws
De cijfers over de bevolking en de loop van de bevolking kregen een update in de databank "Limburg in cijfers". De meest recente cijfers zijn nu van 1 januari 2016 en de loop van 2015.  Door deze...
donderdag, 08 september 2016
cijfers van de dag
In 2015 is 12,6 % van het totaal aantal Limburgse geboorten een geboorte in een kansarm gezin. In dat jaar gaat het om 12,0 % van de geboorten in Vlaamse gezinnen. Tussen 2001 en 2015 was dit cijfer...