De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Fietsen

woensdag, 17 juni 2015

Limburg staat bekend als fietsprovincie. Je kunt er uiteraard van terras tot terras fietsen, maar de provincie Limburg  wil zoveel mogelijk Limburgers elke dag op de fiets te krijgen!

Meer fietsplezier

De fiets kan voor zoveel meer dienen dan enkel recreatief gebruik. Het is een ideaal vervoermiddel voor de korte verplaatsingen met een duidelijk doel: naar school, naar het werk of naar de winkel. Om dit op een aangename manier te kunnen doen, maakt het provinciebestuur werk van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Daarnaast werkt de Dienst Mobiliteit en Routenetwerken ook volop aan de realisatie van het fietssnelwegennetwerk.

Met de hulp van de subsidie "Fietsvoorzieningen binnen het Fietsfonds" kunnen gemeenten fietsvoorzieningen aanleggen op de routes van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Fietsvoorzieningen die het Fietsfonds niet dekt, kunnen rekenen op ondersteuning door het provinciebestuur via de subsidie “Fietsvoorzieningen buiten het Fietsfonds".

De fietscombinatie

Een fietspunt biedt fietsdiensten aan in de directe omgeving van een mobiliteitsknooppunt en promoot het gebruik van de fiets in combinatie met het openbaar vervoer of carpoolen. Voor de uitbouw van zijn diensten doet een fietspunt een beroep op mensen die moeilijk hun weg vinden naar de reguliere arbeidsmarkt. Een fietspunt is dus een sociale en mobiele tandem. Het creëert werk voor kansengroepen én het biedt fietsers een betere dienstverlening.

Elk fietspunt heeft een minimumaanbod:

  • toezicht op en onderhoud van de (brom)fietsstallingen 
  • verhuur van pendelfietsen aan particulieren en bedrijven 
  • kleine herstellingen volgens het thuiskomprincipe.

Een fietspunt verkoopt echter nooit fietsen aan particulieren.

Nieuws

woensdag, 12 augustus 2015
Parking vol auto's
Van 16 tot en met 22 september 2015 vindt opnieuw de Week van de Mobiliteit plaats. De campagne staat in het teken van duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. De Week van de Mobiliteit is daarom dé...
woensdag, 12 augustus 2015
VSV De Grote Verkeerskwis: Erik Van Looy daagt u uit!
De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) pakt dit najaar voor de zesde keer uit met De Grote Verkeersquiz, een sensibiliserende campagne voor het grote publiek (doelgroep 18+). Sinds vorig jaar werd...