De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Thuiscompagnie

Welkom op de site van Thuiscompagnie


 Op 1 januari 2018 nam provincie Limburg afscheid van de persoonsgebonden en culturele beleidsdomeinen. Dankzij het engagement en het harde werk van onze collega’s binnen die beleidsdomeinen kan het provinciebestuur fier terugkijken op de talrijke realisaties en projecten waarmee het jarenlang het verschil maakte. 

Het provinciebestuur engageert zich om deze informatie te publiceren tot 30 juni 2018 of tot een Vlaams alternatief is opgestart. Vragen? Contacteer Mieja Engelen via e-mail mieja.engelen@wvg.vlaanderen.be.


Thuiscompagnie

 • staat voor versterkende en verbindende gezinszorg in kwetsbare gezinnen met kinderen
 • is gericht op het verhogen van de levenskwaliteit.

Als er meer evenwicht is tussen draaglast en draagkracht in de gezinnen, verhogen de ontwikkelingskansen van kinderen die er wonen.  Daarom motiveert, vormt en stimuleert Thuiscompagnie verzorgenden, hulpverleners, vrijwilligers en beleidsmensen om mensen in armoede te ondersteunen vanuit een versterkend en verbindend kader.

Thuiscompagnie steunt op drie pijlers:

 • Verbinden
  Thuiscompagnie biedt praktische  ondersteuning bij wat voor gezinnen zelf belangrijk is. Het gezin krijgt meer greep op zijn eigen situatie. Dat herstelt het vertrouwen in zichzelf, in de toekomst en in de samenleving.
 • Versterken
  Thuiscompagnie vergroot  het geloof in de eigen mogelijkheden van gezinnen. Door samen dingen te doen en te leren, binnen beperkte materiële omstandigheden, worden families sterker en weerbaarder.  Verzorgenden en gezinnen leren van elkaar.
 • Vergezellen
  Thuiscompagnie motiveert verzorgenden, hulpverleners en vrijwilligers om samen met de gezinnen op pad te gaan. Actief luisteren en een open, niet veroordelende basishouding zijn essentieel.

Lees meer over hoe de gezinnen zelf naar Thuiscompagnie kijken.

Aanbevolen

Producten