De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Bosgroep Limburg

Over ons

Logo Bosgroep

Bosgroep Limburg is een vereniging van en voor boseigenaren en beheerders.

Onze 13 medewerkers geven je advies en ondersteunen jou bij het beheer jouw bos. Onze deskundigheid richt zich op alle onderdelen van het bosbeheer. Van vrijblijvend advies tot de opmaak beheerplannen en uiteindelijk de praktische uitvoering op terrein. Als eigenaar beslis je echter steeds zelf over het beheer van jouw bos.

Onze aanpak richt zich op het bundelen van de vele kleine, versnipperde percelen bos. Op die manier ontstaan aaneengesloten boscomplexen waar het beheer meer rendabel en efficiënt gebeurt. Zo streven we naar een duurzaam bosbeheer in Limburg met aandacht voor een gezonde mix van natuur, recreatie en houtproductie.

We willen een actieve rol spelen in bosuitbreiding op privégronden. Eigenaars die hierin interesse hebben, kunnen rekenen op extra begeleiding van de Bosgroep Limburg. Nieuw bos slaat op termijn immers heel wat CO² op.

Enkele cijfers

In Limburg zijn er meer dan 2.800 boseigenaren lid van de Bosgroep Limburg. Samen beheren we 8.400 hectare bos. Daarnaast zijn er in heel Vlaanderen Bosgroepen actief. Met bijna 13.000 leden die samen over bijna 55.000 hectare bos beschikken, vertegenwoordigen de Vlaamse Bosgroepen 1/3 van de privé-boseigenaars in Vlaanderen. Dat aantal stijgt jaar na jaar.

Interesse?

Ben jij ook in het bezit van een perceel bos en heb je vragen of wil je vrijblijvend informatie, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Wij bieden ook interessante informatie aan over bos en natuur via cursussen, excursies en ons tijdschrift. Dus ook als bosliefhebber of als brandhoutkoper, kun je lid worden!