De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Limburg boomt

Limburg boomt

Bomen zijn van vitaal belang voor ons. Van oktober 2016 tot september 2017 vertellen we je waarom en dit via de campagne "Limburg Boomt" met tal van leuke bomenacties.

Meer weten over bomen?

Schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks, tijdens de campagneperiode, een nieuwsbrief "boomdevol" bomenweetjes.

Neuzen tussen de bomen: doe mee aan onze maandelijkse bomenwandelingen

Limburg is koploper in natuurstudie. Bovendien hebben onze  Limburgse gemeenten een geweldig bomenpatrimonium. Dat mag in de kijker worden gezet. Daarom trekken wij er op uit.

Vanaf oktober kun je samen met de Bomenwerkgroep van LIKONA elke maand een bomenwandeling maken. De bomen en hun verhaal staan hierbij centraal. Een must voor iedereen die van bomen en een frisse neus houdt.

Meld jouw favoriete of merkwaardige boom

De bomenwerkgroep zoekt merkwaardige bomen in Limburg! Merkwaardige bomen vallen op door hun ouderdom, afmetingen, vorm, zeldzaamheid, locatie, functie, belang voor de biodiversiteit, geschiedenis of verhaal.

Vandaar de warme oproep om jouw favoriete of merkwaardige bomen te melden. De leden van de Bomenwerkgroep komen de gemelde bomen bekijken. De meest merkwaardige bomen komen in een "Limburgse Bomenatlas".

Zo willen wij ons Limburgse bomenpatrimonium beter beschermen.

Nieuws

maandag, 20 februari 2017
bomen met logo Lionsclub, motto Where there's a need,  there's a lion.
Op zondag 26 maart werken de Vlaamse Bosgroepen samen met de Lions Club voor een grote plantactie. Op meer dan 20 locaties in Vlaanderen zullen 50.000 nieuwe boompjes geplant worden. Deze locaties worden...
vrijdag, 17 februari 2017
Duizendjarige Eik
De Duizendjarige Eik in Lummen kreeg 16 februari belangrijk buitenlands en "hoog" bezoek, namelijk enkele Britse specialisten in veteraanbomenbeheer en het vermeerderen van oude bomen en twee boomverzorgers....
woensdag, 01 februari 2017
bomen met maretakken in Alden Biesen
Dit is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Bert Berten, voorzitter van de Limburgse Plantenwerkgroep, formuleert een uitgebreid antwoord. "De maretak leeft als half-parasiet in bomen. Hij maakt...