De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Limburg boomt

Limburg boomt

Bomen zijn van vitaal belang voor mens, natuur en het voortbestaan van onze planeet. Om die reden liep er van oktober 2016 tot oktober 2017 een Limburgse bomencampagne, "Limburg boomt". Deze campagne krijgt een vervolg met tal van leuke bomenacties.

Bomenwandelingen

Heb je de bomen van het Stadspark van Sint-Truiden al eens bekeken? Of de Duizendjarige Eik van Lummen? Limburg heeft een geweldig bomenpatrimonium. Dat  zetten we in 2018 opnieuw in de kijker met wandelingen onder begeleiding van de Limburgse Bomenwerkgroep.

Interesse? Volg dan zeker onze agenda.

Meld jouw merkwaardige boom

De Limburgse Bomenwerkgroep inventariseert merkwaardige Limburgse bomen en laat ze opnemen in de Beltrees-databank. Jij kunt ook je steentje bijdragen.

Daarom  een warme oproep om jouw merkwaardige boom of bomen te melden. Leden van de Limburgse Bomenwerkgroep komen ter plaatse kijken. Bomen die aan een aantal voorwaarden voldoen, worden opgenomen in de BELTREES databank.

Scholen aan de slag

Scholen kunnen eveneens aan de slag rond merkwaardige bomen. Speciaal voor het kleuter- en lager onderwijs is een inspiratiegids uitgeschreven. Deze laat toe om creatief rond bomen en bos binnen en buiten de klas te werken.

Nieuws

dinsdag, 17 oktober 2017
kinderen markeren bomen met rood en blauw lint
Meer dan 20 jaar geleden werd het KIDS-bos door de toenmalige leerlingen aangeplant op het schooldomein. In mei kregen zij zelf de touwtjes in handen in een cruciale fase van duurzaam bosbeheer, om...
woensdag, 11 oktober 2017
treurbeuk op een kerkhof
Met de campagne "Limburg boomt" startte de zoektocht naar merkwaardige bomen in Limburg. In de week van het bos mag aandacht voor merkwaardige bomen zeker niet ontbreken. Ditmaal zetten we de...