De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Limburg boomt

Limburg boomt

Bomen zijn van vitaal belang voor mens, natuur en het voortbestaan van onze planeet. Om die reden liep er van oktober 2016 tot oktober 2017 een Limburgse bomencampagne, "Limburg boomt". Deze campagne krijgt een vervolg met tal van leuke bomenacties.

Bomenwandelingen

Heb je de bomen van het Stadspark van Sint-Truiden al eens bekeken? Of de Duizendjarige Eik van Lummen? Limburg heeft een geweldig bomenpatrimonium. Dat  zetten we in 2018 opnieuw in de kijker met wandelingen onder begeleiding van de Limburgse Bomenwerkgroep.

Interesse? Volg dan zeker onze agenda.

Meld jouw merkwaardige boom

De Limburgse Bomenwerkgroep inventariseert merkwaardige Limburgse bomen en laat ze opnemen in de Beltrees-databank. Jij kunt ook je steentje bijdragen.

Daarom  een warme oproep om jouw merkwaardige boom of bomen te melden. Leden van de Limburgse Bomenwerkgroep komen ter plaatse kijken. Bomen die aan een aantal voorwaarden voldoen, worden opgenomen in de BELTREES databank.

Scholen aan de slag

Scholen kunnen eveneens aan de slag rond merkwaardige bomen. Speciaal voor het kleuter- en lager onderwijs is een inspiratiegids uitgeschreven. Deze laat toe om creatief rond bomen en bos binnen en buiten de klas te werken.

Merkwaardige boom in de kijker
Bomenwerkgroep - facebookpagina
BELTREES databank

Nieuws

maandag, 24 september 2018
Onze Lieve Vrouwebeuk uit Lummen
De "Onze Lieve Vrouwebeuk" uit Lummen is de Limburgse kandidaat van de wedstrijd "Boom van het Jaar 2018". Om dit te vieren en deze merkwaardige boom wat extra aandacht en stemmen te geven, wordt zondag...
dinsdag, 18 september 2018
Boom in park Haffmans, Bilzen
Wil je meer leren en weten over merkwaardige bomen? Wandel dan samen met de Limburgse Bomenwerkgroep mee in het park Haffmans (Bilzen) en onmiddellijke omgeving (Goed Claes en Borreberg)....
dinsdag, 11 september 2018
Onze Lieve Vrouwebeuk
De "Onze Lieve Vrouwebeuk" uit Lummen is de Limburgse laureaat van de wedstrijd "Boom van het Jaar 2018". Nu komt het er op neer om zoveel mogelijk voor deze boom te stemmen via www.boomvanhetjaar.be....