De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Kinderopvang

Welkom bij het Limburgs Steunpunt Kinderopvang

Het Limburgs Steunpunt Kinderopvang zet zich in voor het versterken en uitbouwen van de kinderopvang in Limburg. Het Steunpunt doet dit onder andere door het begeleiden van kinderopvanginitiatieven, het aanbieden van vormingen en het verlenen van advies en informatie. Wij zijn er dan ook voor alle kinderopvanginitiatieven in  Limburg.

Daarnaast wil het Limburgs Steunpunt Kinderopvang opvanginitiatieven en andere belanghebbenden, zoals onder andere lokale besturen, koepelorganisaties en onderwijsinstellingen samenbrengen om door middel van overleg en ervaringsuitwisseling te komen tot nieuwe inzichten, innovatieve werkwijzen, strategische partnerschappen en oplossingen voor de problematiek waarmee de kinderopvangsector te maken heeft.

Wij nodigen dan ook alle Limburgse opvanginitiatieven en andere belanghebbenden uit om eens rond te kijken op onze website. Hier vinden jullie zowel het vormingsaanbod als de mogelijkheden tot begeleiding.

Of zoek je eerder naar informatie over kinderopvang? Ook die kun je hier vinden. Net als informatie over regelgeving of de tendensen in de kinderopvang.

Wil je meer informatie over het Testcentrum Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang? Lees er alles over.

Wil je graag samenwerken met anderen of eens ervaringen uitwisselen? Kijk dan bij Netwerken voor de verschillende mogelijkheden.

Ben je op zoek naar kinderopvang? Op de website van Kind en Gezin vind je opvangadressen en andere informatie over kinderopvang.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
woensdag, 26 september 2018
Wachtmomenten zijn momenten waarin kinderen niet geprikkeld worden. Het zijn momenten waar kinderen bovendien niet zelf voor kiezen, waardoor ze zich gaan vervelen. Denk maar aan het wachten in de rij...
beschrijving
donderdag, 12 juli 2018
Van 23 tot 26 oktober 2018 worden de IBO’s, letterlijk, in de schijnwerpers gezet! Tijdens deze week van de buitenschoolse opvanginitiatieven zijn podiumkunsten het middelpunt van kleine en grote...
beschrijving
donderdag, 03 mei 2018
Het Limburgs Steunpunt Kinderopvang ondersteunt al 27 jaar de kinderopvang in Limburg. De laatste jaren werden het aanbod en de doelgroep uitgebreid. Het was daarom hoog tijd om nog eens na te gaan of...

Kinderopvang in beeld

Producten