De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Kinderopvang

Welkom bij het Limburgs Steunpunt Kinderopvang

Het Limburgs Steunpunt Kinderopvang zet zich in voor het versterken en uitbouwen van de kinderopvang in Limburg. Het Steunpunt doet dit onder andere door het begeleiden van kinderopvanginitiatieven, het aanbieden van vormingen en het verlenen van advies en informatie. Wij zijn er dan ook voor alle kinderopvanginitiatieven in  Limburg.

Daarnaast wil het Limburgs Steunpunt Kinderopvang opvanginitiatieven en andere belanghebbenden, zoals onder andere lokale besturen, koepelorganisaties en onderwijsinstellingen samenbrengen om door middel van overleg en ervaringsuitwisseling te komen tot nieuwe inzichten, innovatieve werkwijzen, strategische partnerschappen en oplossingen voor de problematiek waarmee de kinderopvangsector te maken heeft.

Wij nodigen dan ook alle Limburgse opvanginitiatieven en andere belanghebbenden uit om eens rond te kijken op onze website. Hier vinden jullie zowel het vormingsaanbod als de mogelijkheden tot begeleiding.

Of zoek je eerder naar informatie over kinderopvang? Ook die kun je hier vinden. Net als informatie over regelgeving of de tendensen in de kinderopvang.

Wil je meer informatie over het Testcentrum Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang? Lees er alles over.

Wil je graag samenwerken met anderen of eens ervaringen uitwisselen? Kijk dan bij Netwerken voor de verschillende mogelijkheden.

Ben je op zoek naar kinderopvang? Op de website van Kind en Gezin vind je opvangadressen en andere informatie over kinderopvang.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
woensdag, 22 maart 2017
Heb jij zin om je creatief te laten kriebelen? Ben jij net zoals wij overtuigd van het belang van creativiteit in het spel? Wil je bovendien een onvergetelijke, toffe dag met collega’s beleven waarna...
beschrijving
woensdag, 15 maart 2017
Omdat er vragen blijven komen naar de basisvorming levensreddend handelen bij kinderen, organiseren we nog eenmalig deze vorming op 7 november. Let wel: ze kan enkel in open aanbod gevolgd worden, en...
beschrijving
woensdag, 15 maart 2017
Speelbank.be, de website waar je speelactiviteiten voor kinderen tot drie jaar kunt opzoeken en toevoegen, viert zijn tweede verjaardag. Verkiezing "Speelactiviteit van het jaar" Tijdens de tweede...

Kinderopvang in beeld