De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Kinderopvang

Welkom bij het Limburgs Steunpunt Kinderopvang

Het Limburgs Steunpunt Kinderopvang zet zich in voor het versterken en uitbouwen van de kinderopvang in Limburg. Het Steunpunt doet dit onder andere door het begeleiden van kinderopvanginitiatieven, het aanbieden van vormingen en het verlenen van advies en informatie. Wij zijn er dan ook voor alle kinderopvanginitiatieven in  Limburg.

Daarnaast wil het Limburgs Steunpunt Kinderopvang opvanginitiatieven en andere belanghebbenden, zoals onder andere lokale besturen, koepelorganisaties en onderwijsinstellingen samenbrengen om door middel van overleg en ervaringsuitwisseling te komen tot nieuwe inzichten, innovatieve werkwijzen, strategische partnerschappen en oplossingen voor de problematiek waarmee de kinderopvangsector te maken heeft.

Wij nodigen dan ook alle Limburgse opvanginitiatieven en andere belanghebbenden uit om eens rond te kijken op onze website. Hier vinden jullie zowel het vormingsaanbod als de mogelijkheden tot begeleiding.

Of zoek je eerder naar informatie over kinderopvang? Ook die kun je hier vinden. Net als informatie over regelgeving of de tendensen in de kinderopvang.

Wil je meer informatie over het Testcentrum Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang? Lees er alles over.

Wil je graag samenwerken met anderen of eens ervaringen uitwisselen? Kijk dan bij Netwerken voor de verschillende mogelijkheden.

Ben je op zoek naar kinderopvang? Op de website van Kind en Gezin vind je opvangadressen en andere informatie over kinderopvang.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
maandag, 15 mei 2017
Van 16 tot 23 mei 2017 is het opnieuw Week van de Opvoeding. Net zoals voorgaande jaren, wordt deze week "opvoeden" in de kijker gezet. Tijdens deze week worden positieve opvoedingsstijlen, het...
beschrijving
woensdag, 10 mei 2017
Op donderdag 4 mei verzamelden 101 begeleiders van de Limburgse kinderopvang in Bokrijk voor een studiedag rond creativiteit. Wie er bij was, was laaiend enthousiast ... De workshops gingen van...
beschrijving
dinsdag, 09 mei 2017
"Ik was echt fier op mezelf. Ik, als ex- mijnwerker, een echt Europees kwalificatiebewijs! Ik dacht niet dat dat kon." Dat was de reactie van Bart Roman, een 54-jarige vader van twee kinderen die in...

Kinderopvang in beeld