De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Kinderopvang

Welkom bij het Limburgs Steunpunt Kinderopvang

Het Limburgs Steunpunt Kinderopvang zet zich in voor het versterken en uitbouwen van de kinderopvang in Limburg. Het Steunpunt doet dit onder andere door het begeleiden van kinderopvanginitiatieven, het aanbieden van vormingen en het verlenen van advies en informatie. Wij zijn er dan ook voor alle kinderopvanginitiatieven in  Limburg.

Daarnaast wil het Limburgs Steunpunt Kinderopvang opvanginitiatieven en andere belanghebbenden, zoals onder andere lokale besturen, koepelorganisaties en onderwijsinstellingen samenbrengen om door middel van overleg en ervaringsuitwisseling te komen tot nieuwe inzichten, innovatieve werkwijzen, strategische partnerschappen en oplossingen voor de problematiek waarmee de kinderopvangsector te maken heeft.

Wij nodigen dan ook alle Limburgse opvanginitiatieven en andere belanghebbenden uit om eens rond te kijken op onze website. Hier vinden jullie zowel het vormingsaanbod als de mogelijkheden tot begeleiding.

Of zoek je eerder naar informatie over kinderopvang? Ook die kun je hier vinden. Net als informatie over regelgeving of de tendensen in de kinderopvang.

Wil je meer informatie over het Testcentrum Ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang? Lees er alles over.

Wil je graag samenwerken met anderen of eens ervaringen uitwisselen? Kijk dan bij Netwerken voor de verschillende mogelijkheden.

Ben je op zoek naar kinderopvang? Op de website van Kind en Gezin vind je opvangadressen en andere informatie over kinderopvang.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
vrijdag, 21 oktober 2016
Van 24 tot 28 oktober vieren opvangvoorzieningen in heel Vlaanderen de Week van de buitenschoolse kinderopvang. Een uitstekende gelegenheid om de duizenden kinderbegeleiders eens extra in het zonnetje...
beschrijving
donderdag, 13 oktober 2016
Kinderen groeien op in een ontwrichte wereld, zo lijkt het soms wel. Ze lezen over aanslagen dicht bij huis (Brussel en Parijs), horen verhalen over Syrië, zien beelden van terreur op televisie of lezen...
beschrijving
maandag, 18 juli 2016
Op dinsdag 22 november 2016 organiseert Logo Limburg, in het kader van het nieuwe project “Actieve Kinderopvang”, een vorming voor IBO’s over gezonde voeding en beweging voor kinderen. Meer informatie...

Kinderopvang in beeld