De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Europe Direct

Europees infopunt: Europe Direct

Om de Limburgers te informeren over de Europese Unie heeft de provincie Limburg Europe Direct opgericht. Europe Direct is een actieve infobalie waar iedereen met alle vragen over Europa terecht kan.

Je kunt er gratis brochures en folders over de meest uiteenlopende thema's en beleidsdomeinen van de Europese Unie opvragen. Tevens organiseren ze regelmatig voorlichtingsacties over Europese thema’s voor diverse doelgroepen.

Europe Direct biedt ook een interactieve tentoonstelling "Hoe Europa ons leven beïnvloedt" aan. Deze reizende tentoonstelling kan aangevraagd worden door de Limburgse Bibliotheken.

Europe Direct krijgt hiervoor steun van de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Europa en onderwijs

Europe Direct heeft zich de laatste jaren stevig op het onderwijs gericht. Leerkrachten kunnen er terecht voor didactische informatie en documentatie van de lessen die gegeven worden rond de Europese Unie.

Het infopunt biedt een EU-starterskit voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar aan (aanbod basisonderwijs).

Leerlingen uit het secundair onderwijs zijn welkom voor een Europese informatiesessie (aanbod secundair onderwijs).

Voor het hoger onderwijs worden studiebezoeken in het Europees Parlement georganiseerd (aanbod hoger onderwijs).

Het werkboekje "Euroscoop", de puzzel "Bouwen aan Europa", de webquest "Speurneus" en de zoektocht "Ontdek Europa" i.s.m. de Limburgse bibliotheken voor het basisonderwijs en de internetgame "Finding Europe" voor het secundair onderwijs, zijn rechtstreeks producten van de onderwijswerking binnen Europe Direct.

Nieuws

vrijdag, 05 februari 2016
Interreg Vlaanderen-Nederland
Woorden als 'duurzaam' en 'biobased economy' zijn anno 2016 niet meer weg te denken. Kan de teelt van micro-algen hierin een rol spelen? En in welke mate kan deze teelt potentieel bieden voor de Vlaamse...
woensdag, 27 januari 2016
Interreg Vlaanderen-Nederland
Limburg en Vlaams-Brabant zijn belangrijk voor de Vlaamse fruitteelt. "Bijna 60 % van de totale Vlaamse fruitproductie situeert zich op de vruchtbare gronden van Haspengouw. De overige 40 % ligt...
maandag, 04 januari 2016
Erik Gerits
Eind 2015 legde Erik Gerits (CD&V) de eed af als gedeputeerde. Sinds 1 januari 2016 neemt hij als vierde gedeputeerde de bevoegdheden van Marc Vandeput voor zijn rekening. Gerits zetelt sinds...