De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Europees infopunt: Europe Direct

Europe Direct

Om de Limburgers te informeren over de Europese Unie heeft de provincie Limburg Europe Direct opgericht. Europe Direct is een actieve infobalie waar iedereen met alle vragen over Europa terecht kan.

Je kan er gratis brochures en folders over de meest uiteenlopende thema's en beleidsdomeinen van de Europese Unie opvragen. Tevens worden er regelmatig voorlichtingsacties georganiseerd over Europese thema’s voor diverse doelgroepen.

Europe Direct krijgt hiervoor steun van de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Europa en onderwijs

Europe Direct heeft zich de laatste jaren stevig op het onderwijs gericht. Leerkrachten kunnen er terecht voor didactische informatie en documentatie van de lessen die gegeven worden rond de Europese Unie.

Het infopunt voorziet in een EU-starterskit voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar. Leerlingen uit het secundair onderwijs zijn welkom voor een Europese informatiesessie. En voor het hoger onderwijs worden studiebezoeken in het Europees Parlement georganiseerd .

Het werkboekje "Euroscoop", de puzzels "Bouwen aan Europa", de webquest "Speurneus" en de zoektocht "Ontdek Europa" i.s.m. de Limburgse bibliotheken voor het basisonderwijs en de Internetgame "Finding Europe" voor het secundair onderwijs, zijn rechtstreeks producten van de onderwijswerking binnen Europe Direct. Naast diverse publicaties van Europese instellingen die gratis verkrijgbaar zijn, kunnen enkele didactische pakketten gedownload worden via de website van Europe Direct.

Contactgegevens dienst

Europe Direct, Afdeling Economie en Internationale Samenwerking, Directie Ruimte
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 74 26
e-mail europedirect@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Nieuws

vrijdag, 17 oktober 2014
Een goede ontsluiting via weg, water en spoor en de vele knooppunten met belangrijke goederenterminals maken de Euregio Maas-Rijn tot een interessante locatie voor logistieke activiteiten. Het logistieke...
vrijdag, 19 september 2014
Met het project Grensoverschrijdende Cluster Stimulering (GCS) heeft de Euregio Maas-Rijn de "Sail of Papenburg" van de Europese Werkgemeenschap voor Europese Grensregio's (WVEG) in de wacht gesleept.DE...