De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Europees infopunt: Europe Direct

Europe Direct

Om de Limburgers te informeren over de Europese Unie heeft de provincie Limburg Europe Direct opgericht. Europe Direct is een actieve infobalie waar iedereen met alle vragen over Europa terecht kan.

Je kunt er gratis brochures en folders over de meest uiteenlopende thema's en beleidsdomeinen van de Europese Unie opvragen. Tevens organiseren ze regelmatig voorlichtingsacties over Europese thema’s voor diverse doelgroepen.

Europe Direct krijgt hiervoor steun van de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Europa en onderwijs

Europe Direct heeft zich de laatste jaren stevig op het onderwijs gericht. Leerkrachten kunnen er terecht voor didactische informatie en documentatie van de lessen die gegeven worden rond de Europese Unie.

Het infopunt biedt een EU-starterskit voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar aan. Leerlingen uit het secundair onderwijs zijn welkom voor een Europese informatiesessie. Voor het hoger onderwijs worden studiebezoeken in het Europees Parlement georganiseerd .

Het werkboekje "Euroscoop", de puzzels "Bouwen aan Europa", de webquest "Speurneus" en de zoektocht "Ontdek Europa" i.s.m. de Limburgse bibliotheken voor het basisonderwijs en de internetgame "Finding Europe" voor het secundair onderwijs, zijn rechtstreeks producten van de onderwijswerking binnen Europe Direct. Naast diverse publicaties van Europese instellingen die gratis verkrijgbaar zijn, kunnen enkele didactische pakketten gedownload worden via de website van Europe Direct.

Nieuws

dinsdag, 16 december 2014
Gedeputeerde Vandeput en Jo Eerdekens onthullen het bord samen met vervangend burgemeester Phlippo
In het Kristalpark van Lommel is vorige week, in aanwezigheid van gedeputeerde Marc Vandeput en Fons Leroy, administrateur-generaal van VDAB,  de nieuwe bedrijfshal van het Open Atelier Noord-Limburg...
maandag, 08 december 2014
Gedeputeerde Marc Vandeput samen met Hans Thijs (Scania) en Roel Smets (VVL-Febetra)
De logistieke sector is één van de economische speerpuntsectoren van de provincie Limburg. Dit wordt ook erkend in het SALK-expertenrapport en in het SALK-uitvoeringsplan. In het provinciaal...