De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
online platform Limburg in cijfers

Gemeentelijk rapport onderwijs uitgebreid

maandag, 25 september 2017

In overleg met enkele lokale overlegplatforms breidde het Steunpunt Sociale Planning het gemeentelijk rapport onderwijs uit met cijfers en tekstduiding. Het vernieuwde rapport is ook voor jouw gemeente te downloaden via het online platform Limburg in cijfers.

Gedetailleerde gegevens en tekstduiding

Er was al langer een gemeentelijk rapport onderwijs beschikbaar, met cijfers die gebundeld waren in drie delen: de context buiten het onderwijsveld, de situatie in de onderwijsloopbaan en de situatie meteen na de onderwijsloopbaan. Deze drie delen blijven behouden in het vernieuwde rapport, dat nu ook tekstduiding bij de cijfers bevat. Bovendien treden heel wat cijfers meer in detail. Zo zijn er gedetailleerde gegevens over woonplaats en schoolplaats van de leerlingen, zodat instroom vanuit andere gemeeenten en uitstroom naar andere gemeenten in kaart kan worden gebracht, zelfs naar sociale achtergrond- en schoolloopbaankenmerken van de leerlingen. Ook zijn er cijfers die de samenhang tussen de sociale achtergrond en schoolloopbaan van leerlingen in beeld brengen.

Download het rapport

Je kan het gemeentelijk rapport voor jouw gemeente downloaden via het online platform Limburg in cijfers. Daar selecteer je bovenaan je gemeente, vergeleken met Limburg. Je gaat er naar de pagina #onderwijs en klikt onderaan die pagina op rapport onderwijs. Het rapport opent in een nieuw tabblad. Via de downloadknop rechts bovenaan in de zwarte balk kan je het rapport downloaden als pdf.

Meer weten?

Heb je vragen? Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar socialeplanning@limburg.be. of neem contact op via 011 23 72 35.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.