De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
collage van culturele activiteiten

Cultuur

Het Limburgs cultuurbeleid legt de nadruk op talentontwikkeling, samenwerking en onderscheidende projecten.

Als provincie hebben we de maatschappelijke verantwoordelijkheid om cultuur te ondersteunen. Cultuur, als doel en als middel, vormt het instrument bij uitstek om mensen in contact te brengen met de wereld van cultuur, maar ook met de wereld daarbuiten.

We willen, in samenwerking met de culturele sector en het hoger onderwijs, het culturele potentieel in Limburg stimuleren en helpen ontwikkelen.

Limburg stimuleert een gevarieerd en kwalitatief cultuuraanbod door middel van subsidies, platformwerking vanuit cultuurplatform en de eigen provinciale instellingen zoals Z33, het Dommelhof en het Gallo-Romeins Museum. We bevorderen de samenwerking tussen culturele actoren, ondersteunen talenten via STROOM-beurzen en het investeringsfonds STROOMinvest en leveren de nodige inspanningen om unieke projecten zoals Manifesta, Sagalassos en het Z33-project rond kunst in de open ruimte naar Limburg te halen.

Contactgegevens dienst

Afdeling Cultuur, Directie Mens
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 75 13
e-mail cultuur@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Cultuurplatform Limburg
buitenkant van het Dommelhof
STROOM de plug-in voor talent in Limburg

Nieuws

maandag, 01 september 2014
Limburg 1914-1918 - Kleine verhalen in een Groote Oorlog
Voor de organisatie van een belangrijk spionagenetwerk in België sprak de gevluchte burgemeester van Neerpelt M. Moonen zijn dorpsgenoot Jefke Peeters aan. Jefke wordt zo de leider van de Cereal Company,...
donderdag, 28 augustus 2014
Sandro Claes neemt de pagina van Limburgsymbool over.
Vanaf vandaag neemt Sandro Claes (30 j.), afkomstig uit Beringen, afdelingshoofd Erfgoed van de provincie Limburg en algemeen coördinator van het project Limburg 1914-1918 onze pagina terug over. Hij...