De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Groepsfoto van de senioren en de gedeputeerde

Rondleidingen en preventietips voor senioren: een succes!

woensdag, 31 januari 2018

Veiligheid is een belangrijk thema voor iedereen in onze samenleving. Toch is het opvallend dat vooral senioren met een groot onveiligheidsgevoel kampen, hoewel ze eigenlijk minder vaak slachtoffer worden van criminaliteit.

Provincie Limburg ontwikkelde het project "Senioren en Veiligheid" dan ook om senioren veiliger te doen voelen in het dagelijkse leven. In het kader van dit project worden gratis toelichtingen gegeven rond brand- of diefstalpreventie en worden gratis rookmelders uitgedeeld aan senioren.

Sinds de opstart van het project hebben er reeds 25 infosessies plaatsgevonden, verspreid over heel Limburg. Hierbij werden al zo’n 600 senioren bereikt. Voor 2018 zijn er momenteel al 29 nieuwe sessies ingepland en stromen de aanvragen nog binnen.

Op 30 januari 2018 ontving gedeputeerde van Veiligheid Ludwig Vandenhove en gouverneur Herman Reynders een groep uit Maaseik van vzw Neos. Zij kregen naast de traditionele rondleiding in het Provinciehuis de toelichtingen van een diefstalpreventieadviseur en een brandpreventieadviseur. Elke deelnemer nam ook haar/zijn gratis rookmelder en brochure in ontvangst.

Lees er meer over in het persbericht.


Foto: © Raymond Polus

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.