De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Laat je fiets gerust achter

Limburg start nieuwe campagne tegen fietsdiefstal!

woensdag, 23 augustus 2017

Limburg staat bekend als een echte fietsprovincie. Heel wat inwoners verkiezen de fiets als vervoermiddel voor dagdagelijkse verplaatsingen en veel toeristen komen er om te genieten van het fraaie landschap. Jaarlijks worden er in Limburg jammer genoeg ruim 2.000 fietsen gestolen. “Daarom doen we er als provincie dan ook alles aan om dit aantal fietsdiefstallen terug te dringen”, luidt het bij gedeputeerde van Veiligheid Ludwig Vandenhove. Dit doet de provincie Limburg door op de proppen te komen met een vernieuwde campagne. Ook de Limburgers zelf kunnen maatregelen nemen om fietsdiefstal tegen te gaan.

Ook al gaat het over een kleine vorm van criminaliteit, het blijft een belangrijk thema om onder de aandacht te brengen. Investeren in goede fietsenstallingen in de buurt van plaatsen waar vaak fietsers komen draagt bij tot diefstalpreventie en stimuleert bovendien het fietsgebruik.  “Gemeentebesturen en scholen kunnen bij het provinciebestuur terecht voor een subsidie voor het plaatsen van (diefstal)veilige fietsenstallingen", verduidelijkt gedeputeerde van Mobiliteit Jean-Paul Peuskens. 

De nieuwe brochure "Laat je fiets GERUST achter" zet tien tips in de kijker die het stelen van een fiets moeilijk zou maken. In de brochure wordt ook meer aandacht besteed aan elektrische fietsen. Elektrische fietsen zijn namelijk heel duur en hierdoor geliefd bij fietsdieven.

Burgemeester van Hasselt Nadja Vananroye: “De preventiedienst van de stad Hasselt heeft al een tijd talloze initiatieven lopen om fietsdiefstal tegen te gaan. Alle initiatieven van stad Hasselt staan opgesomd op www.hasselt.be/fietsdiefstal.”

“Als provincie moeten we ervoor zorgen dat het thema fietsdiefstal niet uit de aandacht verdwijnt. Het blijft een groot probleem dat een goed geïntegreerde aanpak vereist. Preventie is inderdaad belangrijk, maar er moet ook ingezet worden op nazorg”, vertelt gouverneur Herman Reynders.

Jaarlijks worden er tal van onbeheerde fietsen opgehaald door de politie en de gemeentes. Mensen wiens fiets gestolen is, kunnen terecht op www.gevondenfietsen.be om hun fiets te zoeken in deze gevonden fietsen. Sinds de opstart van de website werden al ruim 2.000 fietsen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Binnenkort start de provincie Limburg met het verdelen van zadelhoesjes om de website meer naambekendheid te geven.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.