De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Foto's met sportende mensen met een beperking

Dommelhof zet in op G-Sport

woensdag, 31 mei 2017

De organisatie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen (24-28 mei 2017) past in de heroriëntering van Provinciaal Sportcentrum Dommelhof tot G-sportcentrum. Naast het sportcentrum werden ook het theatergebouw en het verblijfsgebouw intensief gebruikt. De aangepaste en toegankelijke accommodatie alsook de groene omgeving vormden een ideaal decor om deze Spelen te ontvangen en op deze manier kon Dommelhof de doelgroep alvast laten kennismaken met de infrastructuur.

De aangepaste toegankelijke kamers en de ruime lift maken dat het verblijfsgebouw volledig klaar is om G-sportstages of G-sportkampen te ontvangen. Naast de eigen accommodatie in het sportcentrum, werkt Dommelhof samen met andere locaties in de regio om zo een ruim aanbod te kunnen bieden met o.a. paardrijden, zwemmen, … In een later stadium zal Dommelhof beschikken over een ruime G-fitnesszaal.

Daarenboven staat het gespecialiseerde team klaar met een sport- en beweegaanbod aangepast aan ieders mogelijkheden, zo beschikt Dommelhof over een ruim aanbod aan sport voor specifieke doelgroepen, zoals mensen met rug- of hartproblemen, …

Ook op vlak van muziek en cultuur heeft Dommelhof heel wat te bieden, zo kunnen de sporters tussendoor genieten van een wandeling door het Klankenbos (www.musica.be) en is er in samenwerking met Pasform (www.pasform.be) een heuse theateracademie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Provinciaal Domein Dommelhof.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.