De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PCCE
  • Start
  • Nieuws
  • Provincie Limburg, UHasselt en de stad Hasselt zetten schouders onder project Begijnhof te Hasselt
begijnhofsite

Provincie Limburg, UHasselt en de stad Hasselt zetten schouders onder project Begijnhof te Hasselt

vrijdag, 10 maart 2017

De provincie Limburg, de Universiteit Hasselt en de stad Hasselt zullen samen een kwaliteitsvol plan uitwerken voor de Begijnhofsite in Hasselt. Op basis van dat plan zal via een open oproep een architect worden aangeduid. Dit alles werd vandaag beslist tijdens een overleg tussen de provincie, de stad en de universiteit. 
 
Vorig jar besloot de provincie om de begijnhofhuisjes en het poortgebouw te verkopen via een open marktraadpleging. De UHasselt bleek na het afsluiten van de procedure de enige kandidaat-koper. De verkoopsprocedure kon echter niet worden verdergezet omdat het bod van de UHasselt door de beoordelingscommissie onontvankelijk werd verklaard. Het feit dat de UHasselt van plan is om haar faculteit architectuur onder te brengen in de historische gebouwen, werd door de beoordelingscommissie als zeer positief onthaald. 

Op initiatief van de deputatie, zaten de provincie Limburg, de stad Hasselt en de Universiteit Hasselt op 9 maart 2017 rond de tafel om een nieuwe aanpak uit te werken om tot een degelijk en inhoudelijk sterk project te komen met aandacht voor de kwaliteit van de restauratie en de invulling van de gehele site, rekening houdend met de behoeften van de Universiteit Hasselt en stad Hasselt.. 

Igor Philtjens: "We bekijken de Begijnhofsite als één geheel, en willen een aanpak in één totaalproject. Met verschillende projecten zoals de nieuwbouw van Z33 (voor een bedrag van negen miljoen euro), de heraanleg van de binnentuin en de ontsluiting van de kerkruïne heeft de provincie hierin zelf belangrijke engagementen op zich genomen."
 
Alle partijen zijn het erover eens dat dit belangrijk stuk historisch erfgoed een waardevolle en kwalitatieve invulling moet krijgen die in overeenstemming is met de cultuur-historische waarde van de site.

Lees er meer over in het persbericht.

  • Start
  • Nieuws
  • Provincie Limburg, UHasselt en de stad Hasselt zetten schouders onder project Begijnhof te Hasselt