De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PBL

Openbare gebouwen in Limburg

bouwplannen en hedendaagse foto's staan tussen de tekst Gebouwtekend, openbare gebouwen in limburg. Tentoonstelling van 15.10 tot 23.04.17.

(uit de collectie bouwtekeningen van de Provinciale Bibliotheek Limburg)

De Provinciale Bibliotheek Limburg laat je van 15 oktober 2016 tot 23 april 2017 graag (gratis) meegenieten van al het moois dat in haar bewaarcollecties een veilig onderkomen gevonden heeft. Voor seizoen 2016-17 presenteren  we een collectie bouwtekeningen van openbare gebouwen.


“Onder de kerktoren”. Een uitdrukking die als geen ander het dorpsgevoel weergeeft dat we allemaal kennen. Want elk dorp heeft zijn kerk die het uitzicht bepaalt en als herkenningspunt fungeert. Zijn pastorie. Zijn dorpsschooltje. Zijn pleintje. Zijn kerkhof.

Limburg telt heel wat dorpen die in een veranderende wereld tóch hun eigenheid weten te behouden. Hun openbare gebouwen hebben vaak een nieuwe functie gekregen. In vele gevallen bestaan ze sinds de 19de eeuw of werden ze in die periode opgefrist.

Deze tentoonstelling van historische bouwtekeningen dompelt ons mee onder in het verhaal van deze openbare gebouwen, hun context en hun plek in de wereld vandaag.

Wanneer
Zaterdag, 15 oktober 2016 - zondag, 23 april 2017

tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Waar

Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17, 3500 Hasselt

Doelgroep

Iedereen met een interesse in geschiedenis, erfgoed of architectuur

Prijs

Gratis

Organisator

Provinciale Bibliotheek Limburg