De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Foto van het persmoment bij de start van de werken.

Provincie start netwerk van fietssnelwegen

woensdag, 21 juni 2017

De eerste werken voor de inrichting van een fietssnelweg langs de Albertkanaalroute tussen Ham en Riemst zijn, in opdracht van het Limburgs provinciebestuur, van start gegaan.

Gedeputeerde van mobiliteit Jean-Paul Peuskens: "De aanleg past in de uitbouw van een netwerk van fietssnelwegen, die zorgen voor comfortabele fietsverbindingen over langere afstand met zo weinig mogelijk stops aan kruispunten. Omdat het aantal kruispunten met ander verkeer beperkt blijft en de trajecten ervan zoveel mogelijk rechtdoor lopen zorgen fietssnelwegen ervoor dat je als fietser tijdswinst boekt zonder dat je sneller hoeft te trappen. En belangrijker nog: meer comfort en minder kruispunten betekenen ook meer veiligheid voor de fietsers".

De aannemer is met de werken gestart op het gedeelte van de fietssnelweg van Hasselt tot Heusden-Zolder. Na het bouwverlof wordt er gewerkt op het gedeelte tussen Riemst en Bilzen. Omdat er op deze gedeelten nergens nieuwe wegenis op het fietspad moet worden aangebracht, zullen de werken geen hinder meebrengen voor de fietsers op de route. Vanaf het voorjaar van 2018 worden een aantal dubbelrichtingsfietspaden aangelegd op die gedeelten van het tracé waar het jaagpad niet kan gevolgd worden.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.