De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Nieuwe mountainbikeroute

De Sint-Pietersberg-mountainbikeroute: 17 kilometer nieuwe routes in Riemst en Maastricht officieel geopend

vrijdag, 22 december 2017

De Sint-Pietersberg-mountainbikeroute werd vrijdag 22 december officieel geopend. 17  kilometer nieuw bewegwijzerde routes door Riemst en Maastricht verbinden het reeds bestaande Mountainbikenetwerk Euregio (B) en de MTB-routes in Zuid-Limburg (NL). Met deze uitbreiding maken we gebruik van de troeven van deze mooie regio. De nieuwe route (rode lus) kun je nu aanvatten op de startplaats in Kanne of vanaf de Brug van Vroenhoven.

Afscheid van het provinciaal mountainbikebeleid

De provincie Limburg (B) heeft de laatste 2 decennia hard gewerkt aan de realisatie van een mountainbikeparadijs met bijna 1.500 km routes in 36 gemeenten als resultaat. Het dagdagelijks inzetten van een provinciale onderhoudsploeg en de samenwerking met de gemeenten voor het tweedelijnsonderhoud zorgde ervoor dat de kwaliteit van de routes gegarandeerd bleef.

Niettemin heeft de Vlaamse regering beslist dat de provincies niet langer bevoegd zijn voor de persoonsgebonden materies en daarom moet ook het mountainbikebeleid overgedragen worden aan Vlaanderen. Vanaf 2018 zal Sport Vlaanderen, samen met de lokale besturen, deze taak ter harte nemen.

De opening van deze mooie, grensoverschrijdende route is -ter afsluiting- de kers op de Limburgse taart.

Lees meer over de nieuwe mountainbikeroute in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.