De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Meerwaarde

Welke meerwaarde biedt de Cel Gebiedsontwikkeling als partner?

Wanneer je in zee gaat met de Cel Gebiedsontwikkeling kun je rekenen op zoveel meer dan alleen deskundige support op het vlak van gebiedsontwikkeling. We lijsten onze toegevoegde waarden als sterke organisatie even op.

Interessant kostenplaatje

De doorgedreven planmatige aanpak van de Cel Gebiedsontwikkeling heeft een positieve impact op het verloop van elk ruimtelijk ontwikkelingsproject en dus ook op het budget. Het sterke financiële engagement dat de provincie Limburg daarbij eventueel aangaat, verhoogt de haalbaarheid nog aanzienlijk. Zo kan de organisatie in het voorkomende geval zorgen voor de inbreng van financiële middelen of van gronden en kan ze ook optreden als onteigenende instantie.

Spreiding van het risico

De provincie Limburg biedt steeds een duidelijke en stabiele beleidscontext aan alle betrokken partners. Investeringen doen is daarbij zeker veilig en verantwoord en ze kunnen zelfs verdeeld worden. Dit houdt voor alle partijen een aanzienlijke spreiding en verlaging in van de eventuele risico’s.

Expert op alle vlakken

Uiteraard kan de Cel Gebiedsontwikkeling als organisatie steeds een beroep doen op de uitgebreide diensten van de provincie Limburg. Op die manier staat er een schat aan informatie, expertise en knowhow volledig tot je beschikking, zowel wat betreft gebiedsontwikkeling als op het vlak van ruimtelijke planning, juridische aspecten, subsidies, administratieve procedures, enz. Door samen te werken, coveren we elk domein deskundig en efficiënt om jou optimaal van dienst te zijn.

Maatschappelijke bijdrage

Het belang van politieke en maatschappelijke betrokkenheid bij gebiedsontwikkeling is zeker niet te onderschatten. Ook een voldoende groot draagvlak is onmisbaar. Financiële profit is dan wel belangrijk bij ruimtelijke projecten, toch streeft de provincie Limburg ook steeds naar een duurzame meerwaarde voor de hele samenleving.

Contactgegevens dienst

Ruimtelijke Planning, Directie Omgeving
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 83 05

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Welk Limburg wil jij? Neem de toekomst zelf in handen.

Nieuws

woensdag, 12 september 2018
Welk Limburg wil jij? Neem de toekomst zelf in handen
Het debatplatform www.welklimburgwiljij.be bestaat ruim een half jaar. Met de vraag “Welk Limburg wil jij?” nodigen we iedereen uit om mee na te denken over de ruimtelijke ontwikkeling van onze provincie....
vrijdag, 27 juli 2018
Beelden van het ontwerp
De UHasselt, stad Hasselt, provincie Limburg hebben samen met de Vlaamse Bouwmeester het ontwerp van David Kohn en Bovenbouw gekozen voor de herbestemming van de Begijnhofsite. Het ontwerp moest aan...
maandag, 18 juni 2018
Limburg Windt nv verkrijgt een omgevingsvergunning voor de bouw van één windturbine gelegen Eikendreef zn te Ham. De aanvraag gaat over het uitbaten van een windturbine ten zuiden van de E313 ter...