De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Leerlingen tijdens les in klaslokaal

Fonds voor grensoverschrijdende activiteiten van scholen

donderdag, 14 juni 2018

Limburg is al bijna 45 jaar actieve partner van de Euregio Maas-Rijn (EMR). De EMR is verspreid over drie landen en gelegen in het hart van Europa. Samen met de andere partners zet Limburg zich in om obstakels, veroorzaakt door de landsgrenzen, te overbruggen. In de Euregio Maas-Rijn wordt door grensoverschrijdende acties en projecten ook gewerkt aan de socio-economische ontwikkeling van de regio. Hierbij staat 1 doel voorop: de levenskwaliteit en omgeving van de 3,9 miljoen inwoners te verbeteren.

Gedeputeerde van Europa Inge Moors: “Grensoverschrijdende samenwerking start echter met een goede kennis van de andere regio’s. En waar beter dan in het onderwijs kan deze kennis worden bijgebracht. De Stichting Euregio Maas-Rijn heeft daarom een fonds ingesteld ter ondersteuning van grensoverschrijdende activiteiten van scholen in de Euregio.”

Scholen die musea, tentoonstellingen en historische plaatsen in een andere deelregio van de EMR wensen te bezoeken of deelnamen aan stadsrondleidingen of cultuur- en sportevenementen kunnen per bezoek een tussenkomst van maximaal 250,00 euro aanvragen. Ook scholen die onderling grensoverschrijdende uitwisselingen organiseren kunnen een dergelijke subsidie ontvangen.

Wenst jouw school een subsidie aan te vragen? Stuur dan een ingevuld subsidieaanvraagformulier voor “Grensoverschrijdende schooluitwisseling- en bezoeken” op naar de Stichting Euregio Maas-Rijn.

De subsidievoorwaarden kun je op dit informatieblad nalezen.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.