De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Provinciale Bibliotheek Limburg

Provinciale Bibliotheek Limburg

De Provinciale Bibliotheek Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg. Naast een aanbod van meer dan 550.000 documenten (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer. Het uitgebreide activiteitenprogramma is steeds beschikbaar op deze website of kan in je mailbox bezorgd worden in een e-zine.

De Provinciale Bibliotheek Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek. Met de uitbouw van het Historisch Informatiepunt Limburg (HIPLimburg) wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 documenten. HIPLimburg stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast is de Provinciale Bibliotheek Limburg met haar collectie-aanbod en werking een belangrijke partner van het Hoger Onderwijs in de provincie Limburg en werkt zij nauw samen met de PXL Limburg, Universiteit Hasselt en de Katholieke Hogeschool Limburg.

Contactgegevens

Provinciale Bibliotheek Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
fax 011 29 59 01
e-mail pbl@limburg.be
website http://www.limburg.be/pbl

De openingsuren van de Provinciale Bibliotheek Limburg vind je terug via www.limburg.be/pblopeningsuren.

Facebook

  • Start
  • Provinciale Bibliotheek Limburg