Grote belangstelling voor opendeurdag bij PIBO Tongeren
Afgelopen weekend opende het Provinciaal Instituut Biotechnisch Onderwijs (PIBO) Tongeren haar deuren voor het grote publiek. Bezoekers maakten op een interactieve en leerrijke manier kennis met het studieaanbod en de unieke sfeer van onze school. Blikvanger was de huldiging van drie tuinbouwleerlingen die goud behaalden op de nationale wedstrijd "Beloftevolle Hovenier".
De bezoekers namen tijdens de opendeurdag van PIBO Tongeren deel aan interactieve rondleidingen door labo’s en klassen rond natuur, tuin, milieu, dier en techniek. Ze ontdekten ook de lesinhoud van de eerste graad en kregen een inkijk in het groene schooldomein. Leerlingen demonstreerden hun vaardigheden op de leerlingenpercelen en daarnaast waren ook de serres en kappen met de teelt van groenten en aardbeien open voor bezoek. Ook in de GIP-tuintjes toonden leerlingen hun creatieve eindprojecten.
TV-Limburg was ter plaatse en maakte deze reportage.
Nationale prijs voor PIBO-leerlingen
Blikvanger was de huldiging van drie tuinbouwleerlingen, Siemen Verjans, Yvo Wolfs en Alex Meyers, die goud behaalden op de nationale wedstrijd "Beloftevolle Hovenier" van de Belgische Federatie voor Groenvoorzieners (BFG-FBEP). Ze lieten twintig Vlaamse scholen achter zich tijdens de finale op de Tuindagen van Beervelde.
Het drietal uit Tongeren toonde uitzonderlijk vakmanschap bij het aanleggen van een siertuin, inclusief waterpartij en houten constructies. Als enige Limburgse finalist én uiteindelijke winnaar mag PIBO zich met trots de beste tuinbouwschool van Limburg én bij uitstek van Vlaanderen noemen.
Wat een fantastische prestatie van deze jonge talenten! Dit toont niet alleen de kracht van ons Limburgs onderwijs, maar ook hoeveel toekomst er zit in de groensector. Deze gouden medaille is een beloning voor hun inzet én die van hun begeleidende leerkrachten.
Over PIBO
PIBO Tongeren biedt kwaliteitsvol onderwijs binnen de domeinen landbouw, tuinbouw en biotechnologie. Dagelijks bouwen 360 leerlingen aan hun toekomst dankzij een uniek studieaanbod en een sterke praktijkgerichte aanpak van de school.
De school hecht daarbij veel belang aan verbondenheid en samenwerking. De school vormt een warme gemeenschap van leerlingen, leerkrachten, ouders en partners, waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. De aanpak is praktijk- en onderzoeksgericht: leren gebeurt hier door te doen. In moderne labo’s, serres, stallen en werkplaatsen komt theorie tot leven.