De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om in de site te navigeren, of om te voorzien in door jou aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren van de functionaliteit van de website door het opslaan van jouw voorkeuren.
Prestatiecookies
Deze cookies helpen om de prestaties van de website te verbeteren, waardoor een betere gebruikerservaring ontstaat.
Online surfgedrag gebaseerde reclame cookies
Deze cookies worden gebruikt om op de gebruiker op maat gemaakte reclame en andere informatie te tonen.
campagnebeeld Woensdag Streekdag

Woensdag Streekdag

Laatst aangepast woensdag, 30 mei 2018, 15.32 u.

Benieuwd hoe Limburg nog beter kan smaken?

Meedoen met Woensdag Streekdag, da’s gezond voor jezelf, Limburg én de planeet. En daarnaast leer je zo al eens fantastische nieuwe producten kennen en proef je echte smaakbommetjes op je bord!

Hoe doe je mee?

Simpel: leg elke eerste woensdag van de maand Limburgse streek- en hoeveproducten op je bord. Het is maar een kleine inspanning met een grootse impact op je gezondheid, de economie én de planeet.

  1. Het is goed voor jou
    Lokale producten zijn supervers. Geen onnodig transport en voedselkilometers, maar haast rechtstreeks van het veld op je bord. De producten behouden hun topkwaliteit en vooral de herkomst van je voedsel is gekend. Versheid, heerlijke smaak, kwaliteit en traceerbaarheid. Meer argumenten heb je toch niet nodig om
    lokaal te kopen.
  2. Het is goed voor de Limburgse economie en land- en tuinbouw
    Als je rechtstreeks bij de boer of producent van verwerkte producten koopt, stimuleer je de Limburgse economie. Je waardeert en beloont de inspanningen van de boeren en producenten om op een duurzame wijze voedingsproducten van topkwaliteit te produceren. Een goed draaiende lokale economie zorgt voor
    welvaart en jobs.
  3. Het is goed voor Limburg
    Wie Limburgs eet, proeft de Limburgse passie voor vakmanschap en ondernemerschap. De voorkeur voor Limburgse producten creëert bovendien een verbondenheid met onze provincie. Limburgse producten zorgen voor een Limburggevoel in de keuken.

Waar wacht je nog op? Op www.limburgsmaaktnaarmeer.be vind je alle producten en producenten én de heerlijkste recepten om jouw Woensdag Streekdag extra smaak te geven.

Deze functionaliteit is uitgeschakeld door je cookie policy instellingen.
Je kunt deze instellingen aanpassen op de cookie policy pagina.

Er is nog geen tekst voorzien...

Eet meer Limburg
naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

vrijdag, 19 november 2021
Limburg, hier groeien ideeen Wil jij mee jouw stempel drukken op Limburg? Wij zoeken toffe collega's
Wil jij samenwerken met toffe collega’s? Sta je met plezier Limburgers te woord? Wil je groeien in je functie? Wil je een stempel drukken op Limburg? Dan is werken bij de provincie Limburg of één van...
woensdag, 27 oktober 2021
vlnr Sander Palmans (coördinator PVL Bocholt), Inge Moors (gedeputeerde) en Veerle Heeren (burgemeester Sint-Truiden)
Jaarlijks wordt ongeveer 30.000 ton aan dierlijke mest uit de Noord-Limburgse veehouderij gebruikt als grondstof voor de akkerbouw in het zuiden. In een korte tijdspanne moeten vaak grote hoeveelheden...
maandag, 25 oktober 2021
Machine maait de plantengroei in en langs de beek. Meldpunt Water 011 23 73 23, meldpuntwater@limburg.be
Je hebt het misschien ook al gezien: de oevers van sommige beken staan er weelderig bij. Door de natte zomer zijn de oevers van de beken meer begroeid dan we de afgelopen jaren zagen. Dat roept soms...

Prikbord