PCCE nl-BE http://www.limburg.be/pcce (c) 2021 Smartsite Vijfde editie ‘LEF – Durven met Limburgs Erfgoed’ is er! https://www.limburg.be/Limburg/erfgoednieuws/Vijfde-editie-LEF-Durven-met-Limburgs-Erfgoed-is-er!.html vrijdag 26 februari 2021 17:01:15

Het vijfde nummer van het magazine ‘LEF – Durven met Limburgs Erfgoed’, het tijdschrift van de afdeling Onroerend Erfgoed is er.

In dit nummer ontdek je via een uitgebreide ‘tips for trips’ tal van erfgoedparels die je de komende weken kan ontdekken, ervaren en leren waarderen. Ook worden drie fietstochten voorgesteld, een nieuwe rubriek die monumenten en hun eigenaars uitlicht geïntroduceerd én worden niet één maar twee Jong redt Oud-projecten voorgesteld.

Nog geen abonnee? Vraag het vijfde nummer gratis aan via pcce@limburg.be en neem een gratis abonnement zodat je nooit meer een editie mist.

Je kunt het magazine ook online lezen èn je abonneren via www.pcce.be/LEF.

Focus hoofdartikels

Liberation Garden

Dat de Limburgse ‘Oosthoek’ een brandpunt voor WO II was, is minder goed gekend. In mei 2022 vertelt een nieuw museum inclusief nieuwe technologische snufjes met virtual reality en 3D dit WO II-verhaal in Leopoldsburg. Ook de rest van de geschiedenis van het Kamp van Beverlo komt aan bod, samen met de sociale en economische impact op de streek. Met het subsidiereglement E-xtra² ondersteunt het provinciebestuur dit meerwaardeproject.

50 jaar na de brand

Precies vijftig jaar geleden legt een catastrofale brand een groot deel van de landcommanderij Alden Biesen in de as. Met unieke beelden uit de documentatiecollectie van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed wordt teruggeblikt op deze ramp.

De digitale kathedraal

Tongeren is terecht fier op haar verleden. Maar dat verleden blijft duister, want veel is niet bewaard gebleven en blijft hangen in de mist van de geschiedenis. Met moderne beeldvorming reconstrueert Tongeren nu haar Romeinse roots, met extra uitstapjes naar de Merovingers en Karolingers.