In 2021 startte de nieuwe Europese programma- en subsidieperiode die loopt tot eind 2027.
Er is dus opnieuw geld beschikbaar voor de financiering van Europese projecten.
De inhoud van en budgetten voor de verschillende Europese subsidieprogramma's liggen vast en de eerste projectoproepen zijn gelanceerd.
Ideale timing om je voor te bereiden en te verdiepen in verschillende mogelijkheden.
Een praktijkgerichte opleiding kan daarbij helpen. VLEVA (Vlaams-Europees Verbindingsagentschap), de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant en VVSG (Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten) slaan de handen in elkaar en bieden een opleiding van drie halve dagen aan.
Gedeputeerde van Europese Aangelegenheden Tom Vandeput: “Europese middelen zijn voor Limburg steeds een belangrijke socio-economische hefboom geweest. Europa biedt de komende jaren opnieuw tal van ondersteuningsmogelijkheden in de meest uiteenlopende beleidsdomeinen. Ook voor lokale besturen bieden Europese subsidies kansen om impactvolle projecten te realiseren. Met deze opleidingssessie wordt u alvast wegwijs gemaakt in het Europese subsidielandschap en krijgt u tips over het schrijven van een goede projectaanvraag.”
Wat mag ik verwachten van deze opleiding?
- Welke thema’s staan centraal binnen de verschillende EU-programma’s?
Wij leggen uit welke onderwerpen de meeste kansen hebben voor een succesvolle aanvraag en welk programma je dan het beste kunt kiezen voor specifieke thema’s en het opstellen van een aanvraag - Hoe organiseer ik mijn diensten?
Wij geven tips hoe je jouw organisatie kan voorbereiden op een Europees dossier en welke mogelijkheden er zijn om in een project mee te stappen. - Waar vind ik de juiste informatie en hoe volg ik dit op?
Wij helpen je het doolhof te ontwarren en geven mee waar je op ondersteuning kan rekenen - Hoe zijn subsidie-aanvragen opgebouwd?
Veel EU-subsidies moeten volgens een bepaalde structuur opgezet worden. Wij geven uitleg hoe die structuur werkt.