De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten, van 16 tot 23 mei Week van de Opvoeding

Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten, ...

Elk jaar organiseert de Vlaamse overheid van 16 tot 23 mei de "Week van de Opvoeding". Organisaties en verenigingen zetten ouders en andere opvoeders in de bloemetjes met een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

Het thema van de week is dit jaar "Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten". Want opvoeden zit in de dagelijkse dingen. Samen eten, tv-kijken, onderweg zijn, of samen met vrienden over de vloer van een avondje genieten. Op al deze momenten leer je samenleven en rekening houden met elkaar. Op die momenten maak je tijd en krijg je de kans om elkaar te vertellen wat je hebt meegemaakt en om echt naar elkaar te luisteren. Om grappige en blije momenten te delen, maar ook om te tonen wat je raakte, waarover je boos of ontgoocheld was.

Ook in 2017 werkt de provincie Limburg mee aan de Week van de Opvoeding.  Samen met de partners waarmee we al jaren samenwerken rond opvoedingsondersteuning, rollen we rode lopers uit. Daarmee zeggen we dat we:

  • ouders en andere opvoeders met hun kinderen welkom heten
  • samen verantwoordelijkheid dragen voor het opgroeien en opvoeden van kinderen
  • willen bijdragen aan een sfeer waarin opvoeders met elkaar in gesprek kunnen gaan over het dagelijkse opvoeden.

Meer over deze rodeloperactiviteiten en over andere activiteiten in je buurt vind je op de websites van de opvoedingswinkels:

Meer informatie over de Week van de Opvoeding:

naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

maandag, 06 november 2017
Gedeputeerde Smeets- Eén, Sterk, Duurzaam, Sociaal Limburg
Op 6 november 2017 nam eerste gedeputeerde Frank Smeets het woord tijdens de Novemberzittingen. Frank Smeets is bevoegd voor financiën, budget en meerjarenplanning, welzijnsbeleid, wonen en...