De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Als we dit varkentje willen wassen..., zullen we allemaal SAMEN in bad moeten! (vier mannen met varken bij badkuip)

Roadmap voor de toekomst van de varkenshouderij

In opdracht van Limburgs gedeputeerde van Landbouw Inge Moors is een grootschalige oefening gestart waarin de varkenssector in onze provincie haar toekomst en bijhorende routeplan zal uitstippelen: “Roadmap voor de toekomst van de varkenshouderij”. De oefening wordt opgezet met álle spelers doorheen de keten: veevoederfabrikant, varkenshouder, slachthuis, retail, hoeveverkoop, bank, advies, onderwijs, vakorganisatie, overheid, onderzoek, vakpers , enzovoort. Ook met jou? Uiteraard houdt de oefening niet op aan de grens van onze provincie. Iedereen kan mee aan tafel.

In de Roadmap wordt niet alleen de toekomstvisie neergeschreven maar worden ook acties ter realisatie weergegeven. Het proces wordt volledig in handen gelegd van de sector zelf, onder begeleiding van Philippe Beliën, extern procesbegeleider (BelienCC).

Het onderwerp is actueel, de tijd dringt en de gemoederen zijn er klaar voor. Hoog tijd voor actie. Actie waarvan de sector als geheel beter wordt. Maar waarheen? Waartoe? Met wie? Voor wie? Door wie? Al deze vragen worden beantwoord door de sector zelf. Als je als individu ooit de kans wil grijpen om een sector in haar geheel mee te transformeren, dan is dit het uitgelezen moment!

Daarom nodigen we je uit op drie avondworkshops waarin de hele sector aan de slag gaat. Geen presentaties van specialisten of adviseurs. Geen boekwerken met data die aantonen dat we in de problemen zitten. We gaan zelf aan de slag met onze eigen ambities, kennis, talenten, hoop en verwachtingen. Maar vooral: voor het eerst doen we deze oefening samen! We combineren dus de kennis en ambities van velen die met de sector begaan zijn, ieder vanuit zijn eigen "specialisme". We verwachten ook jou. Benieuwd? Schrijf je vandaag nog in.

Om de kans op originele invalshoeken te vergroten, streven wij naar een maximale diversiteit bij de deelnemers. Daarom zal het aantal varkensboeren worden beperkt tot maximaal 35 % van het totale aantal deelnemers. Wie eerst inschrijft, heeft voorrang.

Praktische informatie

Data

  • Dinsdag 16 februari 2016 (deel 1)
  • Woensdag 24 februari 2016 (deel 2)
  • Dinsdag 1 maart 2016 (deel 3)

Je schrijft je in principe in voor de drie workshops, ze vormen één geheel.

Uur

Telkens van 18 tot 22 u. Ontvangst en broodjes om 18 u. Start workshops om 18.30 u. stipt. Na afloop van iedere sessie wordt nog een drankje aangeboden, zodat je rustig met jouw sectorgenoten kunt napraten.

Plaats

De workshops gaan door in de Boudewijnzaal van het provinciehuis Limburg, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt.
De Boudewijnzaal ligt op de benedenverdieping van het bestuursgebouw (gebouw F).
Er is gratis parkeergelegenheid aan het provinciehuis (ingang Bosstraat).
Klik hier voor een plannetje met de juiste ligging.

Inschrijving

Inschrijven kan enkel online. De workshops zijn gratis, maar het aantal inschrijvingen is beperkt. Wacht dus niet te lang.

Schrijf je NU in voor de drie avonden via deze link.

Meer informatie

Voor praktische informatie (inschrijving, route …): joris.vanderflaas@limburg.be of tel. 011 23 74 41.
Voor inhoudelijke informatie: Philippe Beliën op info@beliencc.com of gsm 0479 47 94 99.
Folder "Roadmap voor de toekomst van de varkenshouderij".

Provinciale Innovatie-award Land- en Tuinbouw 2017 - 6de editie
Korte ketenverkoop

Nieuws

maandag, 03 april 2017
appelen
Voedingsmiddelen die gelijkaardige smaakelementen bevatten, zijn met elkaar te combineren. Het Belgische Foodpairing verzamelt geur- en smaakdata van ingrediënten, die met behulp van algoritmes bij...
dinsdag, 28 maart 2017
Druivelaar
De Limburgse wijnbouw zit in de lift. Naast de vele liefhebbers, is een duidelijke professionalisering van de sector merkbaar. Dit kan echter alleen gebeuren op basis van informatie afgestemd op onze...
maandag, 27 februari 2017
Gedeputeerde Moors tijdens inleidende toespraak
In het kader van de lopende editie van de provinciale innovatie-award voor de land- en tuinbouw heeft de provincie Limburg gisteren een themadag over landbouwverbreding georganiseerd. Meer dan honderd...