De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PBL

Over de PBL


De Provinciale Bibliotheek Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 550.000 documenten (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer.

Het uitgebreide activiteitenprogramma is steeds beschikbaar op deze website en je kunt via de Nieuws op maat op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes.

De Provinciale Bibliotheek Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek.

Met de uitbouw van het Historisch Informatiepunt Limburg (HIPLimburg) wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 documenten.
HIPLimburg stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

De Provinciale Bibliotheek Limburg is met haar collectie-aanbod en werking een belangrijke partner van het hoger onderwijs in de provincie Limburg en werkt zij nauw samen met de PXL Hogeschool, Universiteit Hasselt en UC Leuven-Limburg.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
maandag, 21 augustus 2017
Ben jij benieuwd of anderen ook zo vaak met hun smartphone bezig zijn als jij? Heb je je ook al eens afgevraagd hoeveel mensen er dagelijks digitaal de krant lezen? Stond je er al...
beschrijving
maandag, 31 juli 2017
Tijdens de maand augustus staat de bib weer helemaal in het teken van de blokkende studenten en scholieren. We bieden de blokkers meer dan 300 studeer- en werkplaatsen aan die verspreid zijn over...
beschrijving
donderdag, 27 juli 2017
Ben jij leerkracht of leerkracht in opleiding? Vraag dan zo snel mogelijk je OLE-kaart aan om het hele schooljaar te kunnen genieten van je voordelen. Kijk ook zeker eens of we nog iets voor jou kunnen...
Zoek in de catalogus

Provincie Limburg is ook social