De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PBL

Over de PBL


De Provinciale Bibliotheek Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 550.000 documenten (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer.

Het uitgebreide activiteitenprogramma is steeds beschikbaar op deze website en je kunt via de Nieuws op maat op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes.

De Provinciale Bibliotheek Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek.

Met de uitbouw van het Historisch Informatiepunt Limburg (HIPLimburg) wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 documenten.
HIPLimburg stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

De Provinciale Bibliotheek Limburg is met haar collectie-aanbod en werking een belangrijke partner van het hoger onderwijs in de provincie Limburg en werkt zij nauw samen met de PXL Hogeschool, Universiteit Hasselt en UC Leuven-Limburg.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
maandag, 19 juni 2017
van zaterdag 1 juli tot en met zaterdag 2 september Net zoals jij schakelt ook de PBL binnenkort over naar zomermodus. We zijn er nog steeds dagelijks voor jou, maar sluiten telkens...
beschrijving
vrijdag, 16 juni 2017
Van 19 juni tot en met 16 september kun je meer documenten gelijktijdig lenen: tot maximum 40 documenten voor jongeren en volwassenen tot maximum 20 documenten voor de jeugd (-12 jaar) De...
beschrijving
dinsdag, 06 juni 2017, 15.25 u.
Vanuit de Provinciale Bibliotheek Limburg ondersteunen we alle Limburgse jeugdverenigingen bij hun kampactiviteiten met de actie "De PBL mee op kamp". De PBL biedt al voor het negende jaar...
Zoek in de catalogus

Provincie Limburg is ook social