De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PBL

Missie en doelstellingen

De Provinciale Bibliotheek Limburg neemt door haar geschiedenis en unieke, drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek een bijzondere plaats in het Limburgse en Vlaamse bibliotheeklandschap in. Ze is dan ook een hedendaagse bibliotheekomgeving met centrale functies en maatschappelijke relevantie voor de provincie Limburg. Hiervoor stelt ze een zo volledig mogelijk gedrukt, digitaal en Limburgs erfgoedgericht collectieaanbod ter beschikking. Ze heeft daarenboven een voorbeeldfunctie op het vlak van educatie, informatiebemiddeling en publiekswerking en ontwikkelt samenwerkingsverbanden met andere bibliotheken, het onderwijs, culturele instellingen en andere relevante beleidsdomeinen.

De Provinciale Bibliotheek Limburg ambieert in de beleidsperiode 2012-2018 zich verder sterk te onderscheiden van de werking van andere bibliotheken door te investeren in een gerichte beleidsontwikkeling en projecten die aansluiten bij onderstaande doelstellingen.

De Provinciale Bibliotheek Limburg:

  • realiseert een integraal  en complementair collectiebeleid voor gedrukte en digitale informatie
  • realiseert een performante en klantgerichte publiekswerking met voorbeeldfunctie
  • profileert zich als een volwaardige erfgoedbibliotheek
  • bouwt een educatieve werking uit met als doel het bevorderen van mediawijsheid, leesplezier, taalvaardigheid en culturele ontwikkeling
  • bouwt structurele samenwerkingsverbanden met andere bibliotheken en met de Limburgse instellingen hoger onderwijs uit.

Contactgegevens dienst

Provinciale Bibliotheek Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
fax 011 29 59 01
e-mail pbl@limburg.be
http://www.limburg.be/pbl


De openingsuren van de Provinciale Bibliotheek Limburg vind je terug via www.limburg.be/pblopeningsuren.

Zoek in de catalogus

Provincie Limburg is ook social