De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Masterplan ouderenzorg in Limburg 2014-2030 - Kan ons gevarieerde en goed uitgebouwde zorgaanbod de opmars van de vergrijzing aan?

Masterplan Ouderenzorg

Met het "Masterplan ouderenzorg in Limburg 2014-2030" biedt de provincie Limburg aan lokale besturen en zorgpartners een instrument aan voor het plannen van de uitbouw van de Limburgse ouderenzorg. De demografische evolutie, de huidige zorgvraag en het huidige zorgaanbod aangevuld met prognoseberekeningen tot 2030 maken het mogelijk om op lokaal, regionaal en op provinciaal niveau een visie te ontwikkelen over "zorgstrategische planning" ouderenzorg.

Vooral lokale besturen maar ook zorgpartners, huisvestingsmaatschappijen en projectontwikkelaars kunnen op basis van de analyses zelf en vooral samen het debat voeren over de nieuwe ontwikkelingen die er nodig zijn om een antwoord te bieden op de komende vergrijzing in Limburg.

De belangrijkste conclusie van het Masterplan ouderenzorg in Limburg 2014-2030 geeft immers aan dat er de volgende 15 jaar, bij ongewijzigd beleid, in Limburg een grote nood is aan bijkomende rusthuisbedden, uren gezinszorg en extra verpleegkundigen.

Belangrijk hierbij zijn de regionale en lokale verschillen van de behoeften. Een behoefte die echter overal aanwezig is, rekening houdend met de wens van ouderen om zo lang als mogelijk thuis te blijven, is het inzetten op ondersteuning van mantelzorgers.

Je kunt de publicatie "Masterplan ouderenzorg in Limburg 2014-2030" downloaden.

Adviezen en tips voor ondersteuning van mantelzorgers vind je via www.limburg.be/mantelzorgbeleid.

Contactgegevens dienst

Wonen
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 72 80
e-mail wonen@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

maandag, 06 november 2017
Gedeputeerde Smeets- Eén, Sterk, Duurzaam, Sociaal Limburg
Op 6 november 2017 nam eerste gedeputeerde Frank Smeets het woord tijdens de Novemberzittingen. Frank Smeets is bevoegd voor financiën, budget en meerjarenplanning, welzijnsbeleid, wonen en...