De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Limburg smaakt naar meer logo

Limburg smaakt naar meer

Lokale producten zijn meestal verser en smaakvoller dan producten die een meerdaagse reis hebben afgelegd tot in de winkel. Maar dat is niet alles. Producten uit eigen streek zijn ook nog eens goed voor de lokale economie en bieden door hun traceerbaarheid en verhaal net dàt tikkeltje meer!
Dankzij de campagne "Limburg smaakt naar meer" kun je de volgende weken het gevarieerde aanbod aan Limburgse land- en tuinbouwproducten ontdekken.

Advertenties en kookprogramma

Tien weken lang zullen tien Limburgse land- en tuinbouwproducten in de kijker worden gezet. Vijf bekende Limburgers zullen daarbij letterlijk het gezicht zijn van het product.
Samen met de producten zullen ze vanaf vrijdag 6 oktober wekelijks verschijnen in Het Belang van Limburg en in Deze Week. In het weekend zullen de producten ook te zien zijn in het kookprogramma "Jo" op TVL waar Jo Grootaers (chef-kok Altermezzo) de Limburgse producten verwerkt in makkelijke en frisse gerechten.

Exclusief productmagazine

Op woensdag 15 november tot slot, vind je een exclusief productmagazine bij de Libelle. De vijf ambassadeurs vertellen er over hun liefde en voorkeur voor het lokale product. Verder bieden we hier meer productinfo en zullen we inzoomen op leuke productweetjes, recepten en getuigenissen van koks, retailers, voedingsdeskundigen, ... die het onderscheidende karakter van de Limburgse producten verder onderschrijven.

In afwachting daarvan kun je zeker al eens een bezoekje brengen aan onze Facebookpagina @LimburgSmaaktnaarMeer waar we samen met jullie andere Limburgers kunnen inspireren om meer Limburgse producten te kopen én zo de 2.900 Limburgse landbouwers te steunen.

Contactgegevens dienst

Landbouw en Platteland, Directie Economie, Europa, Landbouw en Platteland
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 74 47
e-mail landbouwenplatteland@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

6 - 8 - 9 november 2017 Novemberzittingen - Eén Sterk Sociaal Duurzaam Limburg
Korte ketenverkoop

Nieuws

donderdag, 20 juli 2017
Werknemers PIBO-campus Tongeren en gedeputeerde Inge Moors voor maaidorser
PIBO-campus vzw Tongeren heeft deze week haar nieuwe maaidorser in gebruik genomen. “Met deze aankoop investeren we bijna 170.000,00 euro in de proefveldwerking van graan en maïs; twee regionale...
donderdag, 13 juli 2017
Gedeputeerde Inge Moors bij producenten van MELK KAN
Zondag 2 juli heeft in Bilzen de 31ste editie van de land- en tuinbouwdag Agricultura plaatsgevonden. Bijna 25.000 mensen trokken naar het kasteeldomein van Alden-Biesen voor het grootste land- en...
maandag, 26 juni 2017
Appelenpluk tijdens plukdagen
De verdere ontwikkeling van het fruitspoor, de oude spoorverbinding van bijna 30 km tussen Sint-Truiden en Tongeren, kan een sterke ontwikkelingsdynamiek in de regio Haspengouw op gang brengen op het...