De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Huis van het Kind

Huizen van het Kind

donderdag, 07 april 2016

Heb je vragen over de opvoeding van je kind? Dan kun je terecht bij een "Huis van het Kind" in je buurt. Een "Huis van het Kind" vind je in de meeste Limburgse gemeenten. Het verenigt alle organisaties die ouders en kinderen informatie en ondersteuning bieden rond opvoedingen preventieve gezondheid. Het is de plaats bij uitstek voor informatie, ondersteuning en ontmoeting voor ouders. Het bestaat minstens uit een consultatiebureau van Kind en Gezin en een aanbod opvoedingsondersteuning..

Elke ouder, stiefouder, pleegouder, familie en andere opvoedingsverantwoordelijke die zorg draagt voor een kind of een jongere van 0 tot 23 jaar kan er terecht.

De provincie Limburg ondersteunt de Huizen van het Kind om zich te organiseren en biedt daartoe begeleiding aan met bijzondere aandacht voor participatie van ouders en kinderen. We ontwierpen ook een communicatiegids voor het Huis van het Kind.

Huis van het Kind in jouw buurt

Nuttige links:

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

maandag, 06 november 2017
Gedeputeerde Smeets- Eén, Sterk, Duurzaam, Sociaal Limburg
Op 6 november 2017 nam eerste gedeputeerde Frank Smeets het woord tijdens de Novemberzittingen. Frank Smeets is bevoegd voor financiën, budget en meerjarenplanning, welzijnsbeleid, wonen en...