De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

SALK - Subsidiereglement Groente-InnovatieFonds (GIF) - projectsubsidie

Waarom dit reglement?

Het Groente-InnovatieFonds (GIF) is één van de projecten binnen het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK), zoals vastgelegd in de beleidsnota “Eén, Sterk, Sociaal en Duurzaam Limburg 2013-2019”.

Het Groente-InnovatieFonds moet aanleiding geven tot innovatieve ontwikkelingen die Noord-Limburg op de kaart zetten als duurzame, economische regio waar de groenteteelt en industriële verwerking, verse vermarkting en export maximaal op elkaar inspelen en afgestemd zijn.

Door de oprichting van het GIF wordt de belangrijkste drempel voor ondernemers om te innoveren verlaagd, met name het financiële risico dat onlosmakelijk verbonden is aan innovatie en onderzoek. Het GIF moet het Limburgse agrobusinesscomplex rond tuinbouw versterken door het stimuleren van het bedenken en uitwerken van innovatieve projecten. Dit zal verwezenlijkt worden door het ter beschikking stellen van projectsubsidies voor onderzoek en ontwikkeling.

Voor wie is dit reglement bestemd?

Dit reglement is enkel van toepassing op consortiums bestaande uit minstens één onderzoeksinstelling en twee bedrijven, waarvan minstens één een landbouwbedrijf is.

Hoe dien ik een dossier in?

Voor het indienen van een dossier in het kader van dit reglement moet je gebruikmaken van een standaardaanvraagformulier.

De aanvraag tot het verkrijgen van een subsidie kan op de volgende wijze gebeuren:

 • aangetekend
 • afgeven tegen ontvangstbewijs
 • elektronisch.

Elektronische indiening geniet de voorkeur.

Digitaal aanvragen

 • Lees eerst het subsidiereglement.
 • Verzamel vervolgens de gevraagde gegevens en documenten, waarbij je het document "Voorbereiding subsidieaanvraag" kunt gebruiken.
 • Vul ten slotte je subsidieaanvraag in. Dat doe je via het onlineaanvraagformulier dat je stap voor stap zal begeleiden.
  • Klik hieronder op de knop "Online subsidieaanvraag" om het online invullen van je subsidieaanvraag te starten.
  • Kies "zonder eID of token". (Wegens technische problemen is het tijdelijk niet mogelijk om je aan te melden via eID. We doen ons uiterste best om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.)
  • Vul het aanvraagformulier in.
  • Stuur de aanvraag door naar de dienst Landbouw en Platteland via de knop "Indienen".

knop om door te gaan naar de online subsidieaanvraag voor het Groente-InnovatieFonds

Indien je dit verkiest, kun je het aanvraagformulier ook downloaden via de link onder "Download". Het digitaal ingevulde formulier kun je vervolgens mailen naar het e-mailadres in de contactgegevens onderaan.

Niet digitaal aanvragen

Geen computer bij de hand of niet zo handig met een pc? Wie dat wenst, kan schriftelijk een subsidieaanvraag indienen. Je kunt het aanvraagformulier downloaden en printen via de link onder "Download" of opvragen via het contactadres, waar je eveneens terecht kunt voor bijkomende informatie.

Contactgegevens dienst

Landbouw en Platteland, Directie Economie, Europa, Landbouw en Platteland
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 74 47
e-mail landbouwenplatteland@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.