De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PCCE

GEKADERD - expo kunstcollectie provincie Limburg

Gekaderd - Expo in Begijnhof Sint-Truiden

De provincie Limburg heeft de voorbije decennia een indrukwekkende en gevarieerde collectie met beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen en grafiek uit de 16de tot de 21ste eeuw uitgebouwd.
De werken stonden tot nu toe in het provinciale depot of werden gepresenteerd in het Provinciehuis en andere instellingen.

Nu maakt het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) met deze verzameling voor het eerst een tentoonstelling voor het grote publiek. Curatoren Marc Milissen en Herman Maes doken daarvoor in het depot en kozen uiteindelijk 179 werken en een selectie uit de legaten die samen de variëteit én de kwaliteit van de collectie weerspiegelen.

Het resultaat is GEKADERD: een geschakeerde en boeiende tentoonstelling in de indrukwekkende Begijnhofkerk van Sint-Truiden.
Schilderkunst, grafiek, sculpturen en fotografie wisselen elkaar af. Werk van ronkende namen als Marcel Broodthaers, Jan Cox, Constant Permeke, Richard Hamilton, Sol Lewitt, Gerhard Richter en Gilbert & George hangt er naast het werk van internationaal gerenommeerde Limburgse kunstenaars.

Een begeleidende expogids biedt achtergrondinformatie bij de collectie en de kunstenaars.

De Kunsthapper stuurt kinderen en hun ouders, grootouders of leerkrachten samen op ontdekkingstocht doorheen de expo. In het zoek- en doespel kijken ze naar details en geheel, leren ze meer over kleur en compositie, … om uiteindelijk zélf curator te worden.

Wanneer
Zaterdag, 21 april 2018 - zondag, 03 juni 2018

ma – vr: 10 - 12.30 u. en 13.30 - 17 u.

Waar

Begijnhofkerk Sint-Agnes, Begijnhof, 3800 SINT-TRUIDEN

Doelgroep

Iedereen, ook scholen!

Prijs

Gratis toegang

Organisator

Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed

Meer info

  • Mogelijkheid om een rondleiding in groep te reserveren bij Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt, 3800 SINT-TRUIDEN, tel. +32 (0)11 70 18 18, e-mail info.toerisme@sint-truiden.be.
  • Website www.gekaderd.be
  • Parking: parking Veemarkt of aan de Speelhoflaan, allebei op wandelafstand van de Begijnhofkerk