De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Erfgoed in de kijker

Kastanje.

Wil je paal en perk stellen aan een wirwar van infoborden bij een erfgoedsite? Maak dan gebruik van onze flexibele huisstijl voor erfgoedontsluiting in de open ruimte. Een consistente vormgeving voor de duiding van erfgoedsites is erg belangrijk.

"Kastanje.", in 2010 gelanceerd door de provincie Limburg, geeft hierop een antwoord. Het ontsluit ter plaatse het erfgoed en heeft respect voor het omliggende landschap. Het concept omvat straatmeubilair zoals infozuil, cirkelzitbank, rustpunt, oriëntatiepunt, boomkraag en vuilbak. Hiervan zijn volledig uitgewerkte technische tekeningen beschikbaar. Als materiaal is gekozen voor cortenstaal en hout.

Om een flexibele inzetbaarheid mogelijk te maken, is het toegestaan af te wijken van de standaardmodellen.

Omwille van de ruimtelijke noden, werden in het concept ook ontwerpen voor een stedelijke context opgenomen.

Deze informatiedragers kunnen ook dienen voor bestaande informatie- en/of rustinfrastructuur in het landschap van overige partners, zodat een geïntegreerde presentatie mogelijk wordt.

Voor meer informatie kun je terecht bij Peter Bloemen: tel. 011 23 75 86 of peter.bloemen@limburg.be. Via hem kun je ook het speciale lettertype van Kastanje. aanvragen.

Onderaan deze pagina vind je:

  • een link naar een overzicht van plaatsen waar de Kastanje.-signalisatie werd toegepast.
  • een link naar de beschrijvende fiche
  • een link naar ontwerpen voor een stedelijke context 
  • links naar de technische fiches per element.