De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

be-MINE-PIT

Op de voormalige mijnsite in Beringen ontwikkelt het PCCE een gloednieuw mijnbelevingscentrum: be-MINE PIT.

Met be-MINE PIT creërt het PCCE op be-MINE, de voormalige mijnsite van Beringen, een authentieke mijnbeleving die de bezoekers onderdompelt in de mijn en het verhaal van de Limburgse mijnwerkers vertelt. be-MINE PIT vormt het sluitstuk van de herbestemming van de voormalige mijnsite. Met be-MINE PIT krijgt be-MINE een inhoudelijke ziel, Beringen een toeristisch icoon, de Limburgse mijnstreek een toegangspoort en Limburg een all-weather attractie met internationale aantrekkingskracht.

De gebouwen liggen er vandaag nog precies bij zoals in 1989, toen de mijn sloot. Met be-MINE PIT zetten we de fabriek opnieuw aan. In be-MINE PIT zullen bezoekers in de voetsporen van de mijnwerkers treden. be-MINE PIT combineert prachtig erfgoed, vernieuwende architectuur, kunstige belichting en innovatieve belevenisvolle invulling.

Voor de creatie en uitbating van be-MINE PIT en het bezoekerscentrum bundelen het PCCE de krachten met de Stad Beringen en Toerisme Beringen. Daarnaast werken we op het terrein proactief samen met NV be-MINE, Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed, Toerisme Limburg en Toerisme Vlaanderen.

Nieuws

donderdag, 31 augustus 2017
Zicht op toekomstig bezoekerscentrum be-MINE PIT met passerelle
Toerisme Vlaanderen kent een hefboomsubsidie van meer dan 3.574.675 euro toe aan be-MINE PIT. Deze subsidie zet het licht op groen voor de realisatie van een nieuw mijnbelevingscentrum op de...