De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
bijenhotel tegen groene achtergrond

Evalueer NU je educatieve bijenhotel en help de wilde bij

Starterskit voor wilde bijen

In 2015 kregen 350 basis- en secundaire scholen in het kader van de campagne “wild van bijen” een starterskit voor wilde bijen en zij boden zo heel wat wilde bijen onderdak. Kinderen en jongeren leren met deze kit het belang van wilde bijen kennen. Zo werken we samen aan een mooie toekomst voor de Limburgse bijenpopulatie.

Het educatieve bijenhotel: de resultaten

In 2016 hielden we een enquête onder de deelnemers om de wilde bijen onder de loep te nemen. Hebben ze hun weg naar het bijenhotel gevonden?

We kregen heel wat enthousiaste reacties. Het educatieve bijenhotel heeft zijn taak vervuld. De eerste resultaten tonen dat de bijen massaal incheckten in het hotel. We leggen de resultaten voor aan bijenexpert Peter Berx van insectenmuseum Lieteberg.

Ook dit jaar kun je nog deelnemen

Heb je nog niet deelgenomen?  En wil jouw klas dit jaar wel meewerken met de specialisten, laat dan van je horen! Bij het opzetten van dit onderzoeksproject is jouw inbreng zeker welkom.

Wil je meedoen lees dan zeker de onderzoeksfolder en vul het digiformulier in.

Heb  je zelf goede ideeën voor een onderzoek of hoe dit educatief te vertalen naar jouw doelgroep, laat het zeker weten via pnc@limburg.be.

Gratis bijenadvies op maat

Wil je graag extra ondersteuning met tips en ideetjes om nog meer te doen voor de bijen?
Je MOS-begeleider staat voor je klaar! Hij komt graag langs op jouw school voor gratis advies op maat. Contacteer hem via: mos@limburg.be.

Foto: © Philippe Plessers

Contactgegevens dienst

Provinciaal Natuurcentrum, Duurzaamheid, Directie Omgeving
Craenevenne 86
3600 Genk

tel. 011 26 54 50
e-mail pnc@limburg.be
http://www.provinciaalnatuurcentrum.be

Het Provinciaal Natuurcentrum is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 u. en van 13.30 tot 17 u.

Nieuws

donderdag, 23 augustus 2018, 15.42 u.
Werken langs de Maas in Hochterbampd
Op 13 augustus startten de eerste werken in het kader van het biodiversiteitsproject "Jonge dynamische natuur voor wilde bijen langs de Grensmaas" in Hochter-Bampd Herbricht (Lanaken). Na dit...
donderdag, 12 juli 2018
Resultaat van de werken
De grootschalige inrichtingswerken in de Wintershovenbeemd zijn achter de rug. Dit natuurgebied ligt langs de Mombeek vlakbij de Sint-Pietersbandenkerk in Kortessem. Natte hooilanden, ruigtes,...
vrijdag, 22 juni 2018
Rechtzetten van de totem
Door allerlei maatschappelijke veranderingen heeft de bijenpopulatie het steeds moeilijker. Gemeente Meeuwen-Gruitrode sloeg de handen in elkaar met Natuurpunt vzw en de schoolkinderen van Plockroy om...