De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
online platform Limburg in cijfers

Steunpunt Sociale Planning gaat verder als dienst Data & Analyse

vrijdag, 26 januari 2018

Sinds begin 2018 gaat het Steunpunt Sociale Planning van de provincie Limburg verder als dienst Data & Analyse. Met behulp van het online platform Limburg in cijfers blijft Data & Analyse lokale besturen en actoren uit het werkveld voeden met cijfers en duiding over Limburg en zijn gemeenten.

Verruiming van de databank

De voorbije jaren verbreedde het Steunpunt Sociale Planning al de focus van de databank Limburg in cijfers. Naast demografische cijfers en cijfers over welzijnsgerelateerde beleidsdomeinen bevatte de databank al langer cijfers over de sociaaleconomische context en de arbeidsmarkt, onderwijs en wonen. Recent kwamen daar cijfers over klimaat en toerisme bij. In de nabije toekomst verruimt Data & Analyse de databank met cijfers uit andere beleidsdomeinen, zoals economie en veiligheid, om er maar twee te noemen.

Bekijk gemeentelijke kerncijfers via het online platform

Via het online platform Limburg in cijfers kun je kerncijfers over alle rubrieken online bekijken en downloaden. Selecteer daarvoor bovenaan je gemeente, vergeleken met Limburg. Je doorloopt systematisch alle rubrieken en navigeert zo door kerncijfers per rubriek. Op elke pagina kun je via de downloadknop rechts bovenaan de cijfers visueel weergegeven downloaden als pdf.

Meer weten?

Heb je vragen? Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar dataenanalyse@limburg.be of neem contact op via 011 23 72 35.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.