De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Bosgroep Limburg

Wedstrijd "Boom van het jaar"

Iedereen heeft wel een bijzondere binding met een boom: de eik waarin je vroeger speelde als kind, de grote beuk waar de familie iedere zondag langs wandelt, of zelfs de notelaar in de eigen achtertuin.

Met de wedstrijd "Boom van het Jaar" is de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen (SBNL-VL) op zoek naar de leukste, interessantste en meest opmerkelijke bomen met verhaal vanuit heel Vlaanderen. In 2017 is Wallonië weer aan de beurt. Het is dus niet een zoektocht naar de grootste, oudste of zelfs de mooiste boom, maar naar een boom die mensen met elkaar en met de natuur verbindt.

"Boom van het Jaar" wordt geïnspireerd door de wedstrijd "European Tree of the Year", een initiatief dat oorspronkelijk werd opgestart in Tsjechië en dat op Europees niveau door de Environmental Partnership Association in samenwerking met ELO (European Landowners Organisation) georganiseerd wordt, en waaraan nu 15 Europese landen deelnemen.

De winnaars van de voorbije jaren kun je altijd bekijken via www.boomvanhetjaar.be.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door SBNL-VL (Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen), daartoe financieel ondersteund door het Fonds Baillet Latour, in samenwerking met ANB, BOS+, ELO, Landelijk Vlaanderen, de Bosgroepen en de Koninklijke Belgische Bosbouw Maatschappij.