De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Onderwijs in Limburg

Europa

In zijn toekomstplan Limburg 2.24 stelt het provinciebestuur zichzelf de ambitie om Limburg uit te laten groeien tot een Europese voorbeeldregio. Het provinciebestuur wil daartoe de beschikbare Europese subsidies goed besteden, bijkomende subsidies verwerven, actief samenwerken met andere regio’s en tot slot ook goed informeren over het beleid en de werking van de Europese Unie (EU).

Europe Direct

De provincie Limburg heeft in 1998 het infopunt Europe Direct opgericht om de Limburgers te informeren over het belang van de Europese Unie. Aan het loket in de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt wordt informatie gegeven over de Europese Unie, de instellingen en het Europees beleid.

Europe Direct heeft zich de voorbije jaren op het onderwijs gericht. Naast diverse publicaties van Europese instellingen die gratis verkrijgbaar zijn, biedt het informatiepunt ook didactische ondersteuning voor lessen die in het teken staan van de Europese Unie. Bovendien vinden er regelmatig infoavonden, lezingen, tentoonstellingen en studiedagen in het Europees Parlement plaats.

Provincie Limburg is ook social