De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Bus van De Lijn (PKP external shuttle) stopt aan het Pukkelpopterrein

Pukkelpop- en eindejaarsbussen

woensdag, 27 juli 2016

Pukkelpop – nachtritten

Het provinciebestuur zorgt, in samenwerking met De Lijn en 30 gemeenten, tijdens Pukkelpop voor extra nachtbussen voor een veilig vervoer van jongeren die Pukkelpop bezoeken. Ook Maastricht en Diest doen extra inspanningen om ook naar hun stad veilig openbaar vervoer te voorzien voor de festivalgangers. Heel wat festivalgangers zakken immers met de streeklijnen af naar de festivalweide in Kiewit, maar de vaste dienstregeling van De Lijn voorziet geen nachtelijke ritten waarmee de jongeren na afloop van de festivaldag terug naar huis kunnen.

Om de 30 Limburgse gemeenten, aangevuld met Maastricht en Diest goed te kunnen bereiken, worden dankzij de gezamenlijke inspanningen van de provincie, de gemeenten en De Lijn nachtbussen ingelegd op 13 verschillende trajecten. Op de langere trajecten die meerdere gemeenten bedienen wordt extra capaciteit voorzien. De Lijn voorziet nog een aantal bussen "standby".

De nachtbussen vertrekken ongeveer een half uur na het laatste optreden op het hoofdpodium. Alle houders van een geldig festival-armbandje kunnen gratis gebruikmaken van deze nachtbussen. 

Vanaf midden juli vinden festivalgangers gedetailleerde informatie over de trajecten en de stopplaatsen van de Pukkelpop-nachtritten op de websites van De Lijn, de provincie Limburg, de deelnemende gemeenten en Pukkelpop zelf.

Oudejaarsbussen

Op oudejaarsavond zijn er geen provinciale fuifbussen maar zorgt De Lijn voor Feestbussen, die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar.

Van 2015 op 2016 maakten 3.804 feestvierders gebruik van de Limburgse feestbussen. Dat waren er ruim 500 meer dan het jaar voordien. Daarmee was Limburg een buitenbeentje, want in de rest van Vlaanderen werden veel minder feestvierders op de bussen geteld.

Er wordt niet enkel gefocust op langere trajecten om jongeren naar een event in de grotere uitgaanscentra te brengen. De focus ligt evenzeer op een vlotte verbinding vanaf de woonkernen naar lokale attractiepolen (feestzaal, café, buurthuis, …) en tussen buurgemeenten onderling. Ook als jongeren in hun eigen, vertrouwde buurt blijven, hebben zij recht op comfortabele en veilige verplaatsingsmogelijkheden.

Als kers op de taart ontvangen participerende gemeenten gratis Feestbus-biljetten (op oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag onbeperkt geldig op alle bussen van De Lijn) om te verdelen onder hun inwoners.

De provincie kwam in 2015 voor het eerst financieel tussen en nam twee derde van de kosten voor haar rekening. 15 Limburgse gemeenten participeerden toen in het project als derde-betaler.

In 2016 deden maar liefst 24 gemeenten mee! Meer info over de buslijnen vind je op de website van De Lijn.

Vacature:
naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

maandag, 28 mei 2018
Cartoon: een zat varken achter het stuur - Wees SLim
Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. In het weekend...
vrijdag, 25 mei 2018
Stoned als een garnaal - Wees SLim
Op 25 mei 2018 lanceert provincie Limburg een nieuwe SLim-campagne via sociale media. Met deze social media campagne willen gouverneur Reynders en gedeputeerde Vandenhove de...
dinsdag, 22 mei 2018
Cartoon: aap met joint - Apestoned?
Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. In het weekend...