De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Ontspannen
  • Sport
  • 3.614 medailles uitgereikt op 35e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen
Judoka's in actie

3.614 medailles uitgereikt op 35e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen

maandag, 29 mei 2017

Limburg was van 24 tot 28 mei 2017 de gastprovincie voor de 35e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen.

Meer dan 3.400 atleten, 1.200 coaches en ongeveer 1.800 vrijwilligers per dag beleefden de tijd van hun leven op de zes sportlocaties in Lommel, Peer, Neerpelt en Hasselt.

Medailles

Er werden 1.256 gouden, 1.210 zilveren en 1.148 bronzen medailles uitgedeeld, goed voor 3.614 in totaal. "We willen graag alle vrijwilligers en bedrijven bedanken die zich dag en nacht inzetten om de sportieve droom van onze atleten waar te maken. Onze atleten hebben alweer bewezen dat ze echte sporters zijn. Zelfs in deze extreme temperaturen behaalden ze super resultaten en stond vriendschap en respect voor elkaar centraal.", aldus Zehra Sayin, co-CEO van Special Olympics Belgium.

Dommelhof

In het Provinciaal Domein Dommelhof kon je de atleten komen aanmoedigen tijdens atletiek en basketbal. De hoge temperaturen hielden niemand tegen om het beste van zichzelf te geven, de spanning liep bij momenten even hoog op als de temperaturen in en rond Dommelhof.

Tussen de wedstrijden door lieten meer dan 2.300 atleten zich gratis checken bij het medisch team van het Healthy Athletes Program, een aangepast programma op maat met check-ups voor mensen met een verstandelijke beperking. Of kwamen de atleten tot rust in de snoezelruimte op het podium van de schouwburg van Dommelhof.

Play Unified-experiences

"Deze editie stonden de Play Unified-experiences centraal waarbij het samen sporten tussen valide atleten en atleten met een verstandelijke beperking in 13 sporten werd gepromoot. Een groot succes!", vertelt Eddy Beckers, co-CEO van Special Olympics Belgium.
De laatste Unified-activiteiten van deze Spelen gaven de eer aan Lotto-Soudal-wielrenner Enzo Wouters en nationaal hockeyspeelster Mazarine Broze bij de Girls U16, de "Red Pumas" om hun steun aan Special Olympics te tonen.

Meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking namen afscheid van het prachtige Limburg en de Vlam van de Hoop werd overgedragen aan Moeskroen en Doornik.


Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking.

Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag vier miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde.
Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité.

De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking.

Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Ontspannen
  • Sport
  • 3.614 medailles uitgereikt op 35e editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen