De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Sterker ondernemen - LRM

LRM heeft de laatste jaren een dynamisch investeringsbeleid gevoerd. Sinds 2008 is er veel aandacht besteed aan innovatieve groei sectoren zoals lifesciences, cleantech en ICT. Dit zijn opties op de toekomst en de eerste scheuten van succes zijn zichtbaar maar vertegenwoordigen vandaag slechts 2 % van de Limburgse jobs.

Het SALK-rapport geeft een blauwdruk voor een bredere sectorgerichte aanpak bij LRM via het V²O principe (Versterk, Versnel, Ontwikkel). LRM wenst dan ook op basis van dit principe een dynamische sectoraanpak uit te bouwen.

Daarnaast heeft LRM sinds de financiële crisis van 2008 ook haar rol succesvol gespeeld in de maakeconomie. In dossiers als Punch Powertrain, VCST, en Alro heeft LRM de financiële zuurstof geïnjecteerd wat geleid heeft tot positieve turn-arounds. Gezien de aanhoudende economische crisis zal LRM in de maakeconomie liquiditeiten moeten blijven alloceren om deze tewerkstelling te blijven verdedigen.

De grootste uitdaging is ontegensprekelijk het creëren van nieuwe jobs voor laaggeschoolden. LRM denkt dat er twee belangrijke sectoren zijn waar er op korte termijn substantiële jobcreatie kan gerealiseerd worden voor laaggeschoolden: logistiek en vrijetijdseconomie. Verder heeft LRM steeds de nodige aandacht besteed om ook risicokapitaal te verschaffen aan de kleinere KMO’s. Het product van de Pluslening staat al jaren in de markt. LRM gelooft dat er nu met de sluiting van Ford nood is aan een zeer laagdrempelig product en bepleit de herinvoering van de klimop lening. Dit instrument heeft reeds zijn nut bewezen na de sluiting van de mijnen.

Lopende acties

2014-02-18 LRM investeert 20 miljoen in kleine bedrijven