De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PCCE

Ondersteuning aan heem- en geschiedkundige kringen en werkgroepen

Voordelen van het Erfgoedregister

Het Erfgoedregister bied een kant-en-klare oplossing om snel een collectie in te voeren, te beheren en via het internet te ontsluiten. Het Erfgoedregister is startklaar. Je hebt enkel een PC of laptop met internetaansluiting nodig. Wekelijks wordt een back up gemaakt van jouw gegevens. Invoer van gegevens volgt museale standaarden en de ontsluiting gebeurt met de laatste internettechnologieën. Deelnemen aan Erfgoedplus.be en het gebruik van het Erfgoedregister is kosteloos.

Waarom deelnemen?

Elke collectie, vereniging en organisatie kan aan Erfgoedplus.be deelnemen. Deelname en gebruik van het Erfgoedregister is laagdrempelig. Erfgoedplus.be wil het Limburgs erfgoed zo maximaal mogelijk ontsluiten. Alle ingebrachte informatie wordt meteen ook via Europeana (project Europese Gemeenschap) ontsloten. Deelnemen aan Erfgoedplus.be is dan ook deelnemen aan een ruimer erfgoedkader.

Gegevens invoeren met het Erfgoedregister

Alvorens gegevens te kunnen invoeren in het Erfgoedregister volg je eerst het 5-stappenplan. Eenmaal je een collectiecode en paswoord hebt ontvangen kun je starten.

Alle nuttige informatie vind je terug via de informatie over het Erfgoedregister.