De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PBL
  • Start
  • Nieuws
  • Fototentoonstelling En route. Onderweg naar beter
foto van twee jonge vrouwen op de vlucht copyright Keoma Zec

Fototentoonstelling En route. Onderweg naar beter

maandag, 30 oktober 2017

Dit jaar stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne Allemaal Mensen. Niet toevallig, de cijfers spreken voor zich. 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en vervolging. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering…

"Zag mijn leven aan me voorbijgaan, wist dat het niet beter zou worden"

In de Nigerese woestijnstad Agadez arriveren jaarlijks duizenden migranten. Vaak zijn onderweg hun geld en bezittingen afgenomen aan de vele controleposten. In Niger wachten ze tot ze de woestijn kunnen oversteken naar Libië of Algerije. Een gevaarlijke tocht waar al duizenden het leven lieten. De onmetelijke woestijn tussen Agadez en Libië is, net als de Middellandse Zee, een kerkhof geworden. Mensen worden er op pick-ups gezet met onvoldoende water, in temperaturen tot vijftig graden. Soms worden ze gewoon achtergelaten door mensensmokkelaars. 

Fototentoonstelling

11.11.11 sprak in Agadez met tientallen migranten en luisterde naar hun verhalen. Waarom vertrekken ze uit hun land? Hoe verliep hun tocht? Wat hopen ze te vinden op hun nieuwe bestemming? Ze leerden er de mensen achter de cijfers kennen. Fotograaf Keoma Zec reisde mee. De beelden die het meest bijbleven zijn gebundeld in de fototentoonstelling "En Route. Onderweg naar Beter.", gratis in de PBL tot 2 december 2017. 

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Fototentoonstelling En route. Onderweg naar beter