De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Zet de fiets eens op kop - Fietscongres 5 juni 2018 Mechelen - logo's Mechelen, Fietsberaad, Vlaanderen is veiliger verkeer, VSV iedereen mee voor veilig verkeer - omgekeerd beeld van een auto met fiets bovenop

Schrijf nu in voor het Fietscongres 2018!

woensdag, 25 april 2018

Hoe kronen we de fietser in Vlaanderen tot koning van de weg? Durven we radicale keuzes maken? Hoe geven we de pedaalridders meer ruimte en veiligheid?

Met de fiets op kop

Op het Fietscongres (5 juni 2018 in Mechelen) trekken we resoluut de kaart van de fiets. “Elke stad kan doen wat fietshoofdstad Kopenhagen gedaan heeft. Het is gewoon een kwestie van beginnen.” – Mortel Kabell, milieuburgemeester Kopenhagen. Tijd om het beleid dus eens op z'n kop te zetten met de fiets op kop!

Verwacht je aan een ijzersterk programma met workshops, fiets- en wandelexcursies, lezingen van (internationale) sprekers en een keynote speech van niemand minder dan de gerenommeerde Nederlandse fietsexpert Ruth Oldenziel.

Awarduitreiking

Als kers op de taart kun je de awarduitreiking voor de beste Vlaamse fietsgemeenten en -steden vanop de eerste rij meemaken (stemmen hiervoor kan nog t/m 21 mei 2018).

Fietsexcursie Bonheiden

Wil je het congres al iets vroeger inzetten? Maak dan kennis met het fietsbeleid van Bonheiden tijdens de fietsexcursie met netwerkdiner op maandagnamiddag 4 juni 2018.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.