De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Politiecombi

SLim-controles weekend van 6 tot 9 oktober 2017

maandag, 09 oktober 2017

Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid.

In het weekend van vrijdag 6 oktober (22.00 u.) tot maandag 9 oktober (6.00 u.) zetten vier korpsen van de lokale politie en Wegpolitie Limburg controles op in Limburg, nl. de politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo, Bilzen/Hoeselt/Riemst, Heusden-Zolder en Maasland. De Wegpolitie Limburg heeft alcoholcontroles gehouden.

Controles en ongevallen

Er werd in totaal bij 694 bestuurders een ademtest afgenomen. 13 van deze ademtest (of 2 % waren positief. Er werd van 7 bestuurders een drugtest afgenomen, 5 testen waren positief. 

In Limburg werden 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 55 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 8 lichtgewonden. Er werden 34 ademtesten afgenomen bij deze ongevallen. 3 bestuurders  (of 9 %) bleken positief te zijn.
Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

In totaal werden dit weekend 21 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

De gegevens over de verkeersongevallen van politiezone Sint-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom waren bij het opmaken van het persbericht nog niet in ons bezit.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.