De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Politiecombi

SLim-controles weekend van 3 tot 6 november 2017

maandag, 06 november 2017

Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid.

In het weekend van vrijdag 3 november (22.00 u.) tot maandag 6 november (6.00 u.) zetten dvijf korpsen van de lokale politie controles op in Limburg, nl. de politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo, CARMA, HANO, Maasland en Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.

Controles en ongevallen

Er werd in totaal bij 294 bestuurders een ademtest afgenomen. 19 van deze ademtest (of 6 % waren positief. Er werd van 1 bestuurder een drugtest afgenomen, deze was positief. 

In Limburg werden 74 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 63 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 1 zwaar- en 9 lichtgewonden. Er werden 37 ademtesten afgenomen bij deze ongevallen. 3 bestuurders (of 8 %) bleken positief te zijn.
Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

In totaal werden dit weekend 4 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

De gegevens over de verkeersongevallen van politiezone Tongeren/Herstappe was nog niet in ons bezit bij het opstellen van dit bericht.

Lees het volledige persbericht.