De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Politiecombi

SLim-controles weekend van 29 september tot 2 oktober 2017

maandag, 02 oktober 2017

Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid.

In het weekend van vrijdag 29 september  (22.00 u.) tot maandag 2 oktober (6.00 u.) zetten twee korpsen van de lokale politie en Wegpolitie Limburg controles op in Limburg, nl. de politiezones Limburg Regio Hoofdstad en Maasland. De Wegpolitie Limburg heeft alcoholcontroles gehouden op de E314 in Maasmechelen.

Controles en ongevallen

Er werd in totaal bij 85 bestuurders een ademtest afgenomen. 21 van deze ademtest (of 25 %- waren positief. Er werd van 5 bestuurders een drugtest afgenomen, alle testen waren positief. 

In Limburg werden 60 verkeersongevallen gemeld, waarvan 9 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 8 lichtgewonden. Er werden 30 ademtesten afgenomen bij deze ongevallen. 2 bestuurders  (of 7 %) bleken positief te zijn.
Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

In totaal werden dit weekend 6 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

De gegevens over de verkeersongevallen van politiezone Heusden-Zolder en Kanton Borgloon waren bij het opmaken van het persbericht nog niet in ons bezit.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.