De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Gedeputeerde Vandenhove en nog anderen bij het onthullen van het bord bij de start van de MTB-route.

Mountainbikechronoparcours en wandelroute officieel geopend in Sint-Truiden

maandag, 02 oktober 2017

Limburg is de Vlaamse mountainbikeprovincie bij uitstek met meer dan 1.400 km mountainbikeroutes waarvan er met het Mountainbikenetwerk Euregio bijna 300 km in Haspengouw gelegen zijn.

Dit netwerk werd op zaterdag 30 september op het grondgebied van Sint-Truiden uitgebreid met een technisch mountainbikeparcours op het terrein van de Watering in Bernissem. Daarnaast kunnen nu ook wandelaars van dit mooie gebied genieten op een uitgestippelde wandellus.

Het gebied Bernissem zal permanent en vrij toegankelijk zijn. Voor de wandelaars is er een mooi traject bewegwijzerd van 3,6 km. Het betreden ervan is echter op eigen risico voor zowel mountainbikers als wandelaars. Ook scholen kunnen gebruik maken van het gebied tijdens een schoolsportdag waarin een initiatie mountainbike, een chronorit en/of een (natuur)wandeling aan bod komt.

“De provincie Limburg en de Watering Sint-Truiden deden inspanningen om het gebied in te richten. De nodige signalisatie en infoborden werden aangeleverd door de provincie Limburg en de beplanting en grondwerken werden uitgevoerd door de Watering Sint-Truiden”, licht gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove toe.

Voor het onderhoud kunnen de stad Sint-Truiden en de Watering van Sint-Truiden rekenen op een MTB-peter die regelmatig controles uitvoert en de nodige instanties contacteert om onderhoudswerken uit te laten voeren. Vanaf 2018 is er echter geen provinciaal MTB-beleid meer waardoor de provinciale onderhoudsploeg wegvalt. Alle betrokkenen hopen dat Vlaanderen deze rol zorgvuldig overneemt na de transitie van dit beleidsdomein.

Heb je interesse om dit gebied te verkennen? Je kunt een routekaart en een promotiefolder vinden bij de lokale sport- en toeristische diensten. Maar ook via www.limburg.be/mountainbikenetwerken (t.e.m. 2017),  www.vlaamsemountainbikeroutes.be of www.sint-truiden.be vinden mountainbikeliefhebbers alle verdere specifieke informatie.

De overstromingszones Bernissem kun je vinden in Terbiest (start t.h.v. de N718) te Sint-Truiden.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.