De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Geen subsidieverhoging voor aanleg nieuw fietspad in Nieuwerkerken

vrijdag, 01 december 2017

De Limburgse deputatie heeft op donderdag 30 november 2017 beslist om niet in te gaan op de vraag van het gemeentebestuur van Nieuwerkerken om het subsidiebedrag te verhogen voor de aanleg van het nieuwe fietspad in de Kerkstraat.

“Voor alle duidelijkheid: de gemeente Nieuwerkerken kan op vergaande steun rekenen van het provinciebestuur voor de aanleg van het fietspad in de Kerkstraat. Via het Fietsfonds heeft het provinciebestuur aan de gemeente een subsidie van 367.963,00 euro toegekend. De helft van dat bedrag wordt door de Vlaamse overheid aan de provincie terugbetaald”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “Het probleem is echter dat de gemeente Nieuwerkerken ook een aantal kosten wenst in te brengen voor werken die volgens het subsidiereglement uitgesloten worden, omdat het gaat om kosten die niet of niet uitsluitend betrekking hebben op de aanleg van het fietspad.”

Bij de beoordeling van de subsidieaanvraag heeft de provinciale administratie het reglement toegepast, zoals zij dat ook voor andere gemeenten op identieke wijze zou doen. Daarom heeft de deputatie beslist niet in te gaan op de vraag van de gemeente Nieuwerkerken om het bedrag van de reeds toegekende subsidie (367.963 euro) te herzien.

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.