De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Milieuvergunning met bijzondere voorwaarden voor Pukkelpop

vrijdag, 07 juli 2017

De Limburgse deputatie keurde, op voorstel van gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove, de milieuvergunningsaanvraag van The Factory cvba-vso (Diestersesteenweg 152 in Leopoldsburg) goed voor het exploiteren van een festivalterrein te Kiewit/Hasselt, Kempische Steenweg z/n. Wel worden heel wat bijzondere vergunningsvoorwaarden opgelegd, zodat er minder hinder voor de buurt zal zijn, en geldt de vergunning voor 20 jaar i.p.v. voor onbepaalde duur zoals aangevraagd door The Factory.

De provincie Limburg volgt hiermee het advies van de stad Hasselt, maar verzwaart de voorwaarden nog op een aantal punten.

"In de bijzondere voorwaarden hebben we maximaal rekening gehouden met de klachten en bezwaren van de omwonenden. Zo moet bijvoorbeeld vanaf nu de aandrijving van de koelcompressoren, in het bijzonder degene die het dichtst bij de omliggende huizen staan, elektrisch gebeuren via de centrale generatoren. Dit zal voor heel wat minder lawaai zorgen", zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.